Connect with us

Šport

Zažite atmosféru cyklistického pelotónu na vlastnej koži. Je tu Vážsky prológ

Vážsky prológ už túto nedeľu 24. marca. Užite si cyklistický zážitok plný dobrodružstva a krásnych výhľadov. Ide o nesúťažnú cyklojazdu na trase Hlohovec – Piešťany – Hlohovec. Štartuje sa o 13:00 h od Železničnej stanice v Hlohovci. Bezpečnosť jazdy budú zabezpečovať sprievodné vozidlá a v mestách i hliadky mestských polícií.

Published

on

Reklama

 

„Začiatok našej rovinatej cyklojazdy je naplánovaný v Hlohovci, na železničnej stanici, odkiaľ sa spolu so sprievodnými vozidlami od SafetyCar Slovakia a v spolupráci s mestskou políciou v Hlohovci i v Piešťanoch, vydáme na pútavú cestu cez Leopoldov a okolitý kraj. Naše dobrodružstvo nás povedie popri rieke Váh, až do Piešťan, kde si podľa potreby oddýchneme na Lodenici,“ približujú organizátori podujatia.

Reklama

 

Reklama

„Po krátkej prestávke sa vydáme späť na cestu, cez obec Banka po Koplotovce, aby sme si užili krásu jarnej prírody Slovenska a užili si spoločný čas s ostatnými nadšencami cyklistiky. Pomyselná cieľová čiara opäť čaká v Hlohovci, v reštaurácii SPILKA Terasa, kde bude pripravené osviežujúce občerstvenie v podobe výborného oroseného pivka 10° pre každého účastníka zadarmo a príležitosť na zdieľanie zážitkov. Každý účastník dostane zľavu na svoju objednávku. Toto cyklistické podujatie je nielen príležitosťou na pohyb a zábavu, ale aj na spoznávanie nových miest a stretávanie nových ľudí s rovnakou vášňou pre bicykel,“ odkazujú organizátori.

„Celá cyklojazda je určená pre všetkých a teda zadarmo. Ak by ste sa ale rozhodli nás podporiť, môžete tak učiniť dobrovoľným príspevkom. A ak sa nás rozhodnete podporiť, spravíme tak aj my prostredníctvom nášho partnera SPILKA Terasa. Za každý dobrovoľný príspevok vás odmeníme malým darčekom. Vyzbierané príspevky nám pokryjú náklady, spojené s Vážskym prológom a ostatok poslúži na zlepšovanie poskytovaných služieb počas ďalších cyklojázd,“ vysvetľuje  Dominik Tvrdý, predseda OZ Cyklisti z okolia Hlohovca.

Pozvaný je každý, kto verí, že zvládne tempo 25-30 km/h. Pre  cyklojazdu je odporúčaný   cestný, gravel alebo trekingový bicykel.  Cyklisti sú povinní mať prilbu a ostatné bezpečnostné doplnky, ako káže zákon o doprave. Každý účastník štartuje na vlastnú zodpovednosť.

„Naše bezpečnostné vozidlá budú počas celej trasy zabezpečovať plynulosť a bezpečnosť v cestnej premávke. Ak sa niekto z cyklistov rozhodne predbehnúť tieto sprievodné vozidlá, môže byť z cyklojazdy vyradený organizátorom. To sa vzťahuje aj na cyklistov, ktorí nebudú stíhať tempu 25 až 30 km/h, neznamená to však, že sa nebudeme snažiť prispôsobiť rýchlosť aj slabším. Navyše „naháňači“ kondície budú mať možnosť dobehnúť nás počas krátkej zastávky v Piešťanoch,“ dopĺňa na záver Angelika Královičová, hovorkyňa združenia Cyklisti z okolia Hlohovca.

Ak sa plánujete podujatia zúčastniť, dajte o sebe vedieť v udalosti na Facebooku.  Pripojiť sa môžete tiež do skupiny na STRAVE. 

Viac informácií tu.

Vážsky prológ

Dátum konania: 24. marca 2024 (nedeľa)

Čas: 13:00

Trasa: Hlohovec – Piešťany – Hlohovec

Miesto štartu: Hlohovec, Železničná stanica

Cieľ: Reštaurácia SPILKA Terasa, Hlohovec, Hollého 1

Štartovné: Dobrovoľný príspevok

Dĺžka trasy: 44 kilometrov

Predpokladaný čas príchodu: 15:00 hod.

TS / red Foto: OZ CZOH

LINK: https://www.facebook.com/cyklistizokoliahlohovca
IG: @czoh_sk

 

Populárne články