Connect with us

Novinky

Závody Formule Future už budúci víkend na Siesta pláži

Published

on

Reklama

Aktualizované – Na Siesta pláži sa v sobotu 24. septembra sa uskutočnia preteky FORMULA FUTURE. Ich súčasťou bude VI. kolo Majstrovstiev Slovenskej republiky Formula Future a I. kolo Sútaže družstiev o pohár primátora mesta Piešťany. Štart pretekov je plánovaný na 9:00. V rámci spievodného programu je pripravená výstava, ale i ukážka rýchlostných člnov viacerých kubatúr na vodnej hladine. Taktiež nebude chýbať ukážka rýchlostného člnu pre začínajúcich pretekárov a predstaví sa aj pretekár Mário Lámy na jeho 500-koňovom vodnom skútri. Podujatie organizuje H2O Motorsport Piešťany pod záštitou Slovenského zväzu vodného motorizmu, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a Mesta Piešťany.

Samotné preteky Formula Future majú dve časti. Prvá časť preteku je tvorená slalomovou časťou na gumennom člne a druhá časť je viazanie vodáckych uzlov. Preteky sú rozdelené do dvoch kategórii. Mladším pretekárom patrí kategória od 8 do 12 rokov, ktorí jazdia na gumennom člne s 5- koňovým motorom. Kategória pre starších je limitovaná vekom do 18 rokov, títo pretekári jazdia na gumennom člne s 15- koňovým motorom.

Reklama

h2o plagat_resize

-Zdroj: H2O Motorsport Piešťany – https://www.facebook.com/H2O-Motorsport-Pie%C5%A1%C5%A5any-903649639654070//Foto: Formula Future

Reklama

Populárne články