Connect with us

Novinky

Záverečné kolo Formule Future na Sĺňave už nadchádzajúcu sobotu

Published

on

Reklama

Záverečné VI. kolo Majstrovstiev Slovenskej republiky v pretekoch FORMULA FUTURE sa uskutoční v sobotu 23. septembra na Sľňave pri Siesta pláži, pri hati Drahovce. Počas sobotného dňa sa na pláži pred bufetom Siesta predstavia tí najmenší pretekári vodného motorizmu na gumových člnoch. Pretekať sa bude v troch kategóriách – začiatočníci v kategórií Delfín, mladší žiaci a starší žiaci. A práve mladších žiakov čaká dvoj-kolo manévringu, kedy sa pre problémy s pretekárskou technikou nemohlo odjazdiť V. kolo.

Podujatie štartuje od 9 hodiny a pre všetkých priaznivcov vodného motorizmu je pripravený pestrý program. Pre pretekajúce deti si najskôr zmerajú sily na manévringovovej trati v zátoke. Ako prví sa vydajú bojovať mladší žiaci odjazdením V. kola na gumenných člnoch o výkone 10 koní. Posledné kolo tohtoročnej sezóny zahája nováčikovia v kategórií Delfín na člnoch s výkonom 5 koní, po nich si záverečné kolo odjazdia mladší žiaci. V popoludňajších hodinách vám svoje umenie ukážu i starší žiaci, ktorý budú pretekať priamo na Sĺňave.

Reklama

Medzi staršími žiakmi sa o titul Majstra Slovenskej republiky pobije Jakub Veselý z H2O MOTORSPORT Piešťany, ktorý stráca na lídra bodovania Olivera Šíru z OVM Malacky len pár bodov. Ak by sa domácemu pretekárovi podarilo zvíťaziť, bodovo sa dotiahne, tak by nasledoval rozstrel medzi oboma pretekármi. Kedy by oboch jazdcov čakali „malé preteky“ v podobe 2x slalomovej jazdy a 2x tej manévringovej.
Diváci sa počas celého dňa budú môcť občerstviť v bufete Siesta pláž. Pre deti bude pripravený skákací hrad či stolný futbal.

Zdroj: H2O MOTORSPORT Piešťany

Reklama

Populárne články