Connect with us

Šport

Záver sezóny v Motorsport Clube

Published

on

Reklama

V jesenných mesiacoch sa uskutočnilo niekoľko podujatí s účasťou našich pretekárov. Príjemným prekvapením bolo najmä striebro Timei Glossovej v Trebaticiach, ale rovnaké umiestnenie priviezol aj Tomáš Komár spod Pezinskej Baby. Rallysti sa opäť vydali až na „ďaleký“ východ, zostali však tesne pod stupňami víťazov, rovnako ako motokáristi v poslednom preteku Open Cupu.

[singlepic id=37607 w=550 h=550 float=center]
7.-8. septembra
Rally Košice
Po minuloročnej premiére na veľkej rally sa posádka Tomáš Vrábel – Pavol Michalec vrátila do Košíc aj na sklonku tejto sezóny. Jedna z najdlhších a najťažších súťaží tejto sezóny merala viac než 70 súťažných kilometrov a pozostávala zo šiestich tratí. Dvojdňovú súťaž sa im nakoniec podarilo dokončiť na štvrtom mieste v kategórii a na dvanástom celkovo. Podrobnejšie o ich účinkovaní sa dozviete tu: http://www.vmrallyteam.sk/?p=511
[singlepic id=37614 w=550 h=550 float=center]

Reklama

8.-9. septembra
Moravský pohár Trebatice
Posledné dva preteky sezóny českého seriálu, spojeného s Majstrovstvami SR sa konali na Slovensku. Septebrový pretek na domácej trati absolvovala Timea Glossová s CRG, v kategórii Rotax Max. Glossová už v meranom tréningu naznačila, že by mohla v konkurencii ôsmych jazdcov obsadiť zaujímavé miesto, keď dosiahla druhý najrýchlejší čas, so stratou iba 0,07 sekundy na rýchlejšieho Krestu. Tento český pretekár bol v nasledovných troch rozjazdách jediný, kto bol od Glossovej rýchlejší a tak v záverečnom zúčtovaní obsadila druhé miesto. Toto umiestnenie je v rámci Moravského pohára pre Glossovú doposiaľ najlepším umiestnením.
[singlepic id=37605 w=550 h=550 float=center]

15. septembra
Autoslalom Paddock
Po druhýkrát v tejto sezóne sa slalomári stretli v rodisku seriálu, pod Pezinskou Babou. Trochu sklamaním bol počet súťažiacich, ktorý na tejto tradičnej trati dosiahol len 56. Priepustnosť trate a malého depa je niekde okolo 100 áut, čiže približne polovičná obsadenosť poskytovala pretekárom až nezvykle veľa miesta. V triede S2-1600, kde máme nášho zástupcu, Tomáša Komára, sa predstavilo 11 pretekárov, pričom šestica z nich dokázala jazdiť časy pod jednu minútu. Najrýchlejším bol opäť Novák na Saxe, druhý skončil Komár na Honde CRX, so stratou 2,7 sekundy na víťaza a náskokom iba 0,2 sekundy pred tretím Frnčom na Saxe. V celkovom poradí obsadil Komár 12. miesto, čo je zatiaľ jeho najvyššie umiestnenie.
[singlepic id=37602 w=550 h=550 float=center]

Reklama

REKLAMA

29. septembra
Open Cup Dunajská Streda
Posledný závod sezóny slovenského motorkárového seriálu sa uskutočnil v Trebaticiach. Na domácej trati sa predstavil Daniel Summer v triede KZ Open a Timea Glossová medzi Rotaxami. Obaja si odniesli z trebatického preteku rovnaké – 4. miesto. I keď „zemiaková“ medaila nieje príliš populárna, posledný pretek sezóny znamenal aj uzavretie šampionátu a v tom sa obom našim darilo vynikajúco. Jak Summer, tak Glossová sa nakoniec stali víťazmi svojich kategórii.
[singlepic id=37609 w=550 h=550 float=center]

6.-7. októbra
Moravský pohár/MSR Dunajská Streda
Na záverečný pretek motokárovej sezóny dorazilo do Dunajskej Stredy 13 jazdcov kategórie Rotax Max, kde sme mali našu zástupkyňu, Timeu Glossovú. Tá prišla zabojovať o celkové 3.miesto. To mohla získať iba ak by pred seba nepustila Čecha Doležala. Ten však dokázal v prvých dvoch rozjazdách vybojovať 2. a 3. miesto, kým Glossová len 3. a 5. V poslednej rozjazde pridala šiestu priečku a z Dunajskej Stredy si tak odviezla 5. miesto. V celosezónnom zúčtovaní skončila teda štvrtá s 207 bodmi a stratou 9 bodov na stupne víťazov. V ICC+KZ2 sa prišiel rozlúčiť so sezónou Daniel Summer. V prvej rozjazde skončil medzi licencovanými jazdcami na štvrtom mieste, ale v druhej musel už v treťom kole odstúpiť. V poslednej dojazdil opäť štvrtý.
[singlepic id=37604 w=550 h=550 float=center]

13. októbra
Autoslalom Slovakiaring
Predposledný podnik seriálu sa uskutočnil na okruhu Slovakiaring, kam si na najrýchlejšiu a najdlhšiu trať seriálu prišlo zmerať sily 93 jazdcov. Hladký priebeh pretekov narušila nepríjemná havária, po ktorej organizátori prestavali trať. To príliš nepomohlo Tomášovi Komárovi, ktorý v nanovo rozbehnutom druhom kole zhodil kužeľ a v konečnom zúčtovaní klesol o dve miesta, až na šieste, čo je v tejto sezóne jeho najhoršie umiestnenie. Rovnako v celkovom poradí skončil po prvýkrát mimo bodov, na 32. mieste.
[singlepic id=37608 w=500 h=500 float=center]

17. novembra
Autoslalom Trebatice
Do Trebatíc sa prišlo so slalomárskou sezónou rozlúčiť 63 pretekárov. Pomerne nízky počet súťažiacich potvrdil mierne klesajúci záujem o tento druh motoristického športu. Nás zaujímala opäť kategória S2-1600, kde jazdil Tomáš Komár s Hondou CRX. Komárovi tento rok vyšiel hlavne stred sezóny, keď vystúpil na stupne víťazov šesťkrát za sebou a začiatok a koniec sezóny nebol celkom podľa predstáv. Po šiestom mieste na Slovakiaringu sa v Trebaticiach musel uspokojiť s miestom piatym, so stratou iba 0,07 sekundy na štvrú pozíciu. V celkovom poradí obsadil 28. miesto. V celosezónnom zúčtovaní obsadil Komár, rovnako ako minulý rok, 3. miesto z 27 klasifikovaných jazdcov kategórie S2. V celkovom poradí, bez rozdielu kubatúr, obsadil 21. miesto.
[singlepic id=37612 w=550 h=550 float=center]

TK

[nggallery id=2039]

Populárne články