Connect with us

Šport

Z Majstrovstiev Slovenska v maratóne „na vode“ si striebro odniesol Rybanský

Published

on

Reklama

Rýchlostní kanoisti Kajak& Kanoe Piešťany zavŕšili tohtoročnú domácu sezónu minulú sobotu Majstrovstvami Slovenska v maratóne. Uskutočnili sa v Piešťanoch na domácej vode, v konkurencii 121 pretekárov z 13 klubov. Najlepšie umiestnenie za chlapcov z Piešťan dosiahol Daniel Rybanský (na foto hore).

sebovaMálokto vie, že sa MS maratón jazdí. Najdlhšiu trať majú muži 30 100 m a ženy 25 800 m. Z mužov si po 2 hod 39 min titul odniesol Denis Myšák z Novák, 20-ročný člen zlatého slovenského štvorkajaku z Milána.Z klubu Kajak & Kanoe Piešťany obsadil 2.miesto Daniel Rybanský v K1 12 900 m chlapcov 13 r., tretie miesto získala Viktória Šebová (na foto č.2.) v K1 12 900 m dievčat 14 r. Rovnaké 3.miesto obsadil aj Michal Lenický v C1 juniorov na 25 800 m. Nepopulárna „zemiaková“ medaila sa ušla v K1 12 900 m Nicol Šútovskej medzi dievčatami 13 r. a Barbore Šútovskej medzi kadetkami na 17 200 m.

Reklama

 

Po hodinách na vode, trom prenosom lode a behu po brehu sa dokončiť pretek nepodarilo každému. Silný protivietor a vlny boli pre mnohých silnejšie ako vôľa. O to väčšie uznanie a obdiv si zaslúžia všetci, ktorí kto do cieľa dorazili: Michal Jurčo, Alex Rebro, Kim Pritchard, Timea Henry, Dominika Girethová, Patrícia Benková, Alžbeta Nováková, Dávid Ragula a Alexej Slezák.

Reklama

 

maraton mišoBol to posledný pretek v lodenici a v sobotu 10.októbra 2015 piešťanskí vodáci ukončia sezónu a spoločne „zamykajú vodu“ .

ms maraton

Zdroj:Tlačová správa, Foto: archív klubu Kajak & Kanoe Piešťany

Populárne články