Connect with us

Šport

Vodné pólo: Veteráni ukončili sezónu štvrtým miestom v tabuľke

Published

on

Reklama

Na 16. ročníku medzinárodného vodnopólového turnaja pod názvom „Slovakia Open 2015“ v Bratislave v predposledný novembrový piatok a sobotu ukončili vodnopóloví veteráni KVP Kúpele Piešťany tohtoročnú sezónu. V konečnom poradí sa z ôsmich mužstiev umiestnili na štvrtom mieste v tabuľke.

Okrem pólistov z kúpeľného mesta sa turnaja zúčastnili domáca Slávia UK Bratislava, Tipo Budapešť (Maďarsko), výber Slovenska, výber Čiech, Dynamo Ľvov (Ukrajina) a dve chorvátske družstvá Gusari Omiš a Stara Sava Zahreb. Zúčastnené družstvá boli rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín. Piešťanci vo svojej „B“ skupine odohrali tri zápasy. S Budapešťou boli hráči kúpeľov lepší počas celého zápasu a zaslúžene zvíťazilili 8:5, keď po dva góly dali Štefka, Haberern, Roman Berlanský, po jednom pridal Adamkovič a M. Petričevič. Druhý zápas s Omišom bol vyrovnaný. V poslednej minúte zápasu Piešťanci nepremenili gólovú šancu, ktorá by znamenala vyrovnanie na 5:5 a z protiútoku dostali gól, ktorý znamenal víťazstvo Chorvátov v pomere 6:4. Tri góly zaznamenal Stančík a jeden R. Berlanský. V treťom zápase zvíťazili Piešťanci nad výberom Slovenska 8:2, čo znamenalo druhé miesto v skupine a možnosť hrať o celkové tretie miesto na turnaji. Góly KVP dali: 3 – R. Berlanský a po jednom Kuna, Haberern, Stančík, Štefka, M. Petričevič. V zápase o celkové 3. miesto sa hráči KVP stretli s druhým mužstvom z „A“ skupiny Starou Savou Zahreb. Chorváti boli jednoznačne lepším mužstvom a Piešťany zdolali 11:4. Góly za KVP dali M. Petričevič, Kuna, Štefka a R. Berlanský.

Reklama

Zostava KVP: Chlpek, Stančík, R. Berlanský, Mi. Berlanský, Adamkovič, M. Petričevič, Papcun, Racík, Hašek, Brna, Štefka, Heberern, Kuna.

Konečné poradie:          

Reklama
  1. Slávia UK Bratislava
  2. Gusari Omiš
  3. Stara Sava Zahreb
  4. KVP Kúpele Piešťany
  5. Dynamo Ľvov
  6. Slovensko
  7. Tipo BVSC Budapešť
  8. Česká republika

Text a foto: R. Chlpek

 

Populárne články