Connect with us

Šport

Vodné pólo: Piešťanci na turnaji legiend

Published

on

Reklama

Vodnopóloví veteráni KVP Kúpele Piešťany ukončili tohtoročnú sezónu v Bratislave na 15. ročníku medzinárodného vodnopólového turnaja pod názvom „Slovakia Open Masters“ v dňoch 21.-22.11.2014. Na turnaji hrali hráči starší ako 35 rokov.

IMG_2254

Reklama

REKLAMA
Plesen_banner w

Piešťanci mali v piatok len dvoch hráčov na striedanie a v sobotu dokonca jedného. Nemohli teda pomýšlať na obhajobu minuloročného prvenstva z Bratislavy. Okrem pólistov z kúpeľného mesta sa turnaja zúčastnili domáca Slávia UK Bratislava, Tipo Budapešť, CZ Belehrad, výber Čiech, VK Omiš, Stara Sava Zahreb a Dynamo Ľvov. Zúčastnené družstvá boli rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín.

Reklama

Piešťanci vo svojej „B“ skupine odohrali tri veľmi vyrovnané zápasy. S Budapešťou prehrali 7:8, keď tri góly dal Polák a po jednom pridali M. Berlanský, R. Berlanský, Kuna a Ferančík. V Zápase s Omišom prehrali taktiež o jeden gól v pomere 6:7, tri góly strelil R. Berlanský, po jednom pridali Polák, Ferančík a M. Petričevič. Aj svoj záverečný zápas v skupine hráči kúpeľov so srbským Belehradom prehrali a to 5:7. Po dva góly dal Adamkovič a Polák, jeden pridal Ferančík. V zápase o celkové 7. miesto hráči KVP zvíťazili nad výberom Čiech 8:4. Góly za Piešťany dali: 3-Ferančík, 2-Adamkovič, 1-Polák, M. Berlanský, Kuna. Víťazom turnaja sa stala domáca Slávia UK Bratislava.

Zostava KVP: Chlpek, Kolárik., R. Berlanský, Ferančík, Polák, M. Berlanský, Adamkovič, M. Petričevič, M. Berlanský.

Konečné poradie: 1. Slávia UK Bratislava
2. CZ Belehrad
3. Stara Sava Zahreb
4. Gusari Omiš
5. Tipo Budapešť
6. Dynamo Ľvov
7. KVP Kúpele Piešťany
8. Výber Českej republiky

Text a foto: Mgr. Róbert Chlpek

Populárne články