Connect with us

Šport

Víťazstvo a tri bronzy pre Motorsport Club

Published

on

Reklama

Počas prázdninových mesiacov júl-august sme mohli našich pretekárov vidieť na siedmych podujatiach. Odniesli si z nich tri bronzové umiestnenia a jedno víťazstvo.

5.7.2012
Autoslalom Piešťany
Veľmi smutný prívlastok „posledný Autoslalom na piešťanskom letisku“ mal šiesty pretek aktuálnej sezóny. Nové finančné nároky letiska sú pre organizátorov Autoslalomu privysoké a podľa všetkého sa musíme rozlúčiť s dlhodobo najoblúbenejšou traťou seriálu, ktorá mimo iného hostila minulý rok aj Majstrovstvá Strednej Európy, Majstrovstvá Slovenska a drží rekord v počte účastníkov jedného preteku. K samotnému preteku: MCP malo na domácej trati zastúpenie v Tomášovi Komárovi s Hondou CRX. Komár v predošlom preteku v Piešťanoch zvíťazil a rovnaké ambície mal aj v rozlúčke s traťou, ktorá mu mimoriadne vyhovuje. Obhajoba víťazstva vyzerala po druhej ostrej jazde reálne, avšak prišla dvojsekundová penalizácia, ktorá ho posunula na 3. miesto. Matematika pred poslednou jazdou hovorila jasne – ak chce vyhrať, musí zajazdiť čas o sekundu lepší, ako doteraz najrýchlejší čas kategórie S2. To sa nakoniec síce podarilo, ale opäť s penalizáciami a nakoniec sa tak musel uspokojiť s bronzovou priečkou. V celkovom poradí skončil pätnásty zo 79 pretekárov.

Reklama

 [singlepic id=34721 w=520 h=520 float=]

21.-22.7.2012
Karting Cup Bruck (A)
Areál v rakúskom Brucku je hojne využívaný organizátormi Open Cupu a Moravského pohára, ktorý jazdia naši jazdci. Z tohoto dôvodu sa rozhodol Daniel Summer po prvýkrát vyskúšať aj český  seriál Karting Cup a využiť tak rakúsky okruh na tréning. Karting Cup má podobné rozdelenie kategórii ako OC a MP a tak bol Summer s Maranellom zaradený do FC junior, kde sa predstavilo viacero špičkových slovenských pretekárov. V silnej konkurencii obsadil v rozjazdách desiate a dvakrát deviate miesto a celkovo skončil desiaty.

Reklama

 [singlepic id=34726 w=520 h=520 float=]

27.-28.7.2012
Slovenský Rally Pohár – Rally Tatry
Štvrté podujatie seriálu Slovenského rally pohára sa odohralo v Poprade. Súťaž pozostávala z dvoch tratí, nazvaných Liptovská Teplička a Spišské Bystré, ktoré sa jazdili tri krát po sebe. V tejto súťaži bolo 41,20 závodných kilometrov, čo tvorilo 30,6% z celkovej dĺžky trate. Podujatia sa zúčastnila posádka Tomáš Vrábel – Pavol Michalec na Daihatsu Charade 4×4, ktorá si z Rally Tatry odniesla 6.miesto. Podrobnú reportáž z ich účinkovania nájdete na stránke VM Rally Teamu.

 [singlepic id=34730 w=520 h=520 float=]

4.-5.8.2012
Moravský pohár Sosnová (CZ)
Začiatkom augusta sme mali zastúpenie aj na najvzdialenejšej trati seriálu, v severočeskej Sosnovej. Na kvalitnej trati sa predstavila Timea Glossová na CRG s motorom Rotax. V kategórii MP Rotax Max si v meranom tréningu vyjazdila 6. miesto z desiatky štartujúcich, so stratou 0,8 sekundy na najrýchlejšieho. V nasledujúcich troch rozjazdách obsadila piate a dvakrát štvrté mieso, čo jej nakoniec vynieslo celkové 4.miesto. V priebežnom poradí seriálu Glossovej patrí po štyroch pretekoch 4. miesto.

 [singlepic id=34720 w=520 h=520 float=]

18.8.2012
Open Cup Bruck (A)
Šiesty pretek osem-dielneho seriálu sa v druhej polovici augusta uskutočnil v rakúskom Brucku. Za MCP nastúpili obaja motokárový jazdci, Timea Glossová v  kategórii Rotax Max a Daniel Summer v KZ Open. Glossová si v tréningu vyjazdila 5.miesto, z ktorého potom štartovala do oboch rozjázd. V obidvoch rozjazdách potom skončila na štvrtom mieste, len s minimálnou stratou na stupne víťazov. Konkrétne v prvej rozjazde ju po trinástich kolách od bronzu delilo 0,233 sekundy a v druhej 0,585 sekundy. V kráľovskej kubatúre stodvadsaťpätiek odštartovalo v kategóriach KZ Open a KZ Junior dohromady 12 pretekárov. Medzi nimi si Summer v meráku vybojoval 7.miesto. V rozjazdách potom obsadil šieste a piate miesto, čo mu v hodnotení kategórie KZ Open vynieslo 3. miesto.
[singlepic id=34718 w=520 h=520 float=]

29.8.2012
Autoslalom Driving Academy
Druhý pretek na novej trati v areáli Školy šmyku okruhu Slovakiaring bol zároveň siedmym z desať-dielneho seriálu. V kategórii S2-1600 nás zastupoval Tomáš Komár s Hondou CRX. Už júnový pretek naznačil, že trať výnimočne sedí najmä Novákovi so Saxom a ostatným v kategórii zostáva boj o druhé miesto. Z celkových 16 štratujúcich v S2 sa pätica jazdcov vyrovnanými výkonmi počas celého dňa pokúšala uchmatnúť zostávajúce dve miesta na stupňoch víťazov. Tie po štyroch ostrých jazdách obsadili druhý Paška a o pol sekundy pomalší Komár. Ten tak dosiahol svoje piate umiestnenie na stupňoch víťazov v rade a poskočil na priebežné 2. miesto Majstráku. V celkovom poradí, bez rozdielu kategórii, obsadil Komár 13. miesto z 93 štartujúcich, čo je doteraz jeho najlepšie umiestnenie v rámci Autoslalomu.

 [singlepic id=34724 w=520 h=520 float=]

31.8.-1.9.2012
Open Cup Trebatice
Predposledný pretek sezóny organizátori naplánovali do Trebatíc, kde sa rozhodli vyskúšať zorganizovať dvojdňový pretek a jazdcom ponúkli na voľné tréningy aj piatok. Či sa rozhodnú v tomto formáte pokračovať zatiaľ nieje známe. Na domácej trati bola samozrejme povinnosť odštartovať jak pre Daniela Summera, tak pre Timeu Glossovú. Glossová zajazdila meraný tréning na šiestom mieste, aby si následne v oboch rozjazdách o jedno miesto polepšila. Celkovo si tak z Trebatíc odniesla 5. miesto. Pred záverečným pretekom sezóny jej v priebežnom poradí patrí 3. miesto s náskokom 15 bodov pred štvrtou Kontárovou a rovnaký počet bodov stráca na druhého Pospíchala. V oboch kategóriach stodvadsaťpätiek sa v Trebaticiach zišlo dohromady len poltucta pretekárov. Zato nechýbali pekné súboje a obe rozjazdy boli napínavé až do konca. Daniel Summer si v meranom tréningu vyjazdil druhú priečku na štarte, keď absolvoval iba polovicu kôl oproti ostatným súperom. V prvej rozjazde išiel na vlhkej trati okamžite po prvej zákrute do vedenia a prvé miesto udržal až do konca rozjazdy. Do poslednej rozjazdy dňa už pretekári nastupovali so „suchými“ gumami. V tej Summer opäť dobre odštartoval a niekoľko kôl si so súpermi striedal miesta v čele preteku. Potom v jednom zo súbojov skončil mimo trate a následná stíhacia jazda stačila už iba na 3.miesto. V rámci kategórie KZ Open to však nakoniec znamenalo víťazstvo. V priebežnom poradí Summer suverénne vedie svoju kategóriu a v poslednom závode v Dunajskej Strede mu aj v tom najhoršom prípade bude stačiť ak dokončí aspoň jednu rozjazdu a prvé miesto uháji.

 [singlepic id=34725 w=520 h=520 float=]

[nggallery id=1899]

Autor: TK  Foto: HRT photo, autosportfoto.sk

Populárne články