Connect with us

Šport

Víťazom Anti Kajlich Cupu je Dynamo Ľvov

Published

on

Reklama

Na kúpalisku Eva sa 4. a 5. októbra uskutočnil medzinárodný vodnopólový turnaj hráčov starších ako 35 rokov pod názvom Anti Kajlich Cup. Turnaja sa zúčastnilo ukrajinské Dynamo Ľvov, maďarské Tipo BVSC Budapešť, chorvátsky VK Omiš a zo Slovenska Slávia UK Bratislava a domáci klub vodného póla Kúpele Piešťany vytvoril A aj B tím.

Reklama

Mužstvá boli rozdelené do dvoch trojčlenných skupín, kde sa po vzájomných zápasoch v skupinách mužstvá z prvých miest v skupinách stretli vo finále, mužstvá z druhých miest o 3. miesto a posledný zo skupín hrali o konečné piate miesto.

Hráči piešťanského A mužstva vo svojej skupine zvíťazili na Omišom 6:5 a prehrali s neskorším víťazom turnaja ukrajinským Dynamom Ľvov 2:12. V týchto zápasoch sa darilo hlavne Baranovičovi so štyrmi gólmi. Domáce „B“ mužstvo vo svoje skupine vyhralo nad Budapešou 9:5 po dvoch góloch Stančíka a Poláka, po jednom góle pridali M. Berlanský, Repáš, M. Petričevič, R. Berlanský a Kuna.

Reklama

Prehra v druhom zápase s Bratislavou 4:7 keď dva góly KVP dal Stančík, po jednom góle pridali Polák a Kolár znamenala celkové druhé miesto v skupine a následný súboj s druhým mužstvom z druhej skupiny ktorým boli hráči KVP Kúpele Piešťany A.

Vo vzájomnom zápase piešťanských mužstiev o celkové tretie miesto zvíťazilo B mužstvo nad A mužstvom 8:5. Góly A mužstva: 2-Baranovič, 1-Adamkovič, Papcun, Hašek. Góly B mužstva: 2-Kuna, Kolár, 1-Stančík, M. Petričevič, M. Berlanský, Repáš.

Víťazom turnaja sa stalo Dynamo Ľvov, keď vo finále vyhralo nad Sláviou UK Bratislava až po streľbe z pokutový hodov. Na piatom mieste skončila Budapešť po víťazstve nad Omišom 7:5.

Zostava KVP A: Boba,Racík,Škarka,Baranovič, Adamkovič, Reichel, Máček, Makovník, Papcun, Hašek, Kuropka, Kolárik, Váhovský.

Zostava KVP B: Chlpek, Stančík, Polák, M. Petričevič, Kuna, M. Berlanský, Repáš, R. Berlanský, Kolár.

Text a foto: Mgr. Róbert Chlpek

REKLAMA

ijav-ucto

Populárne články