Connect with us

Šport

Veslovanie: Vo Viedni dominoval Richard Vančo

Published

on

Reklama

Počas predveľkonočného víkendu sa na Viedenskom „Donau kanal“ uskutočnila Jarná viedenská regata, súčasťou ktorej boli aj kontrolné preteky pre rakúskych a slovenských veslárov, samozrejme nemohli chýbať ani tí piešťanskí.

[singlepic id=12834 w=320 h=240 float=left]Ako prví si túto trať skúsili muži a juniori, ktorí mali v piatok poobede a v sobotu doobeda v pláne jazdy na čas na dvojkilometrovej trati. Súčet dosiahnutých časov následne určil poradie, podľa ktorého boli pretekári nasadení do jednotlivých finále. Z mužov si najlepšie počínal Lukáš Babač, ktorý vyhral B finále, čo znamenalo celkové 7. miesto, čím zaostal za očakávaniami. To sa však nedá povedať o Richardovi Vančovi, ktorý ovládol kategóriu juniorov, keď vyhral finále A. V rovnakom finále sa umiestnil Martin Kosák na 5. mieste. V néparovej disciplíne dvojke bez kormidelníka skončili Denis Miček s Petrom Strečanským na 5. mieste v A finále, Martin Petrovič s Martinom Bojňanským skončili tretí vo finále B.

Reklama

V sobotu poobede a v nedeľu pretekali aj mladšie kategórie. Klaudia Čamborová si v dorasteneckom skife vybojovala trietie miesto, Katarína Horvátová skončila v starších žiačkach v sobotu na mieste 4., v nedeľu si o jedno miesto polepšila. Najlepšie si opäť počínal Richard Vančo, ktorý spolu s Martinom Kosákom vyhrali juniorský dvojskif.

[nggallery id=678]

Reklama

Text a foto: Matúš Vančo

REKLAMA

 

Populárne články