Connect with us

Novinky

Veslovanie: VK Sĺňava bodoval v Hodoníne, najviac sa darilo žiackej kategórii

Published

on

Reklama

Posledný májový víkend sa predstavili veslári z VK Sĺňava Piešťany na závode v Hodoníne. Na rieke Morava sa okrem nášho klubu zúčastnilo ďalších 15 klubov z Česka, Slovenska a Rakúska. Naši pretekári opäť nesklamali, keď obsadili viacero pódiových umiestnení. Najviac sa darilo najpočetnejšej žiackej kategórií, v ktorej sa naši najmladší ocitli až sedemkrát na stupni víťazov.

Prvé miesto si na skife vybojovala medzi mladšími žiačkami 12- ročnými Lívia Oravcová, na dvojskife v rovnakej kategórií obsadila Lívia spolu s Natáliou Banasovou 3. miesto. Natália si pripísala rovnaké umiestnenie aj na skife žiačok mladších 11- ročných. Strieborné medaile vybojovali v skife žiakov mladších 11- ročných Peter Strečanský a Matej Ďuriš. Matej Ďuriš spolu s Augustínom Petruškom na dvojskife žiakov mladších prešli cieľom tretí.

Reklama

Párová štvorveslica s kormidelníkom žiakov mladších v zložení Ďuriš, Petruška, Strečanský a súrodenci Škulecovci obsadila druhé miesto. Posledné medailové umiestnenie medzi žiakmi staršími 14 – ročnými obsadil Samuel Banas, ktorý dovesloval na druhom mieste.
Nenechali sa zahanbiť ani dorastenci, tí sa na stupeň víťazov postavili šesťkrát. Najlepšie si počínali Pavol Taraba s Martinom Spanakisom, ktorí vyhrali dvojskif a sedeli aj vo víťaznej osemveslici, keď doplnili pretekárov z SVK Břeclav.

Taraba získal tretiu medailu, tentokrát striebornú, v dorasteneckom skife. Viktória Zruttová si pripísala dve druhé miesta a to v skife dorasteniek, v dvojskife ju doplnila Klára Držíková. Kláru s Viktóriou doplnili v párovej štvorveslici Nina Masaryková a Ema Kelemenová, dosrastenky si pripísali v tejto kategórii 3. miesto. V mužskej kategórii si pripísal na účet dve prvenstvá Matúš Vančo, keď sa mu podarilo zvíťaziť v skife a spolu s veslármi z SVK Břeclav aj v párovej štvorveslici.

Reklama

-Matúš Vančo/Foto: archív VK Sĺňava Piešťany-

Populárne články