Connect with us

Šport

Veslovanie: Vančo na Európe vo finále skifu

Published

on

Reklama

Mladému piešťanskému veslárovi Richardovi Vančovi sa darí na Majstrovstvách Európy juniorov vo veslovaní v slovinskom Blede. V nádhernom prostredí jazera uprostred hôr sa v sobotu 9. júna prebojoval do finále skifu juniorov. Včera sa darilo aj druhému piešťanskému zástupcovi. Na Medzinárodnej regate, ktorá sa koná súbežne s majstrovstvami Európy, sa podarilo Matejovi Šmídovi s kolegom Marekom Režnákom zo Šintavy vybojovať bronzové medaile v dvojskife mužov ľahkých váh.
[singlepic id=20436 w=320 h=240 float=left]Richard Vančo nastúpil na rozjazdu skifu juniorov v sobotu dopoludnia a do polovice trate sa držal na druhom mieste za suverénnym Čechom Michalom Plocekom. Ten na kilometri viedol už o viac ako šesť sekúnd, a tak o jedinom postupujúcom priamo do finále bolo rozhodnuté. V druhej polovici preteku piešťanský veslár zvolnil a šetril sily na popoludňajšiu opravnú jazdu, z ktorej do finále A postupovali dve lode.
V podvečer sa Richard pustil do súboja so súpermi z Azerbajdžanu, Ruska, Srbska a Chorvátska suverénnym spôsobom a tri štvrtiny trate viedol. Sekundovať mu dokázal iba Boris Yottov z Azerbajdžanu, ktorý za ním zaostával o necelú sekundu. V poslednej päťstovke Yottov nastúpil a podarilo sa mu Richarda predstihnúť, ten však s pohodlným náskokom 3,5 sekundy na Rusa Maxima Kuzuba dovesloval na druhom postupovom mieste.

Autor: th Foto: T. Hudcovič

Reklama

Populárne články