Connect with us

Novinky

Veslovanie: Richard Vančo zvíťazil na Medzinárodných majstrovstvách Českej republiky

Published

on

Reklama

Poslednými veslárskymi pretekmi pred letnou prestávkou boli Medzinárodné majstrovstvá Českej republiky vo veslovaní, ktoré sa uskutočnili v Račiciach. Náš domáci klub VK Sĺňava Piešťany reprezentovali iba muži, ktorí zaznamenali 3 pódiové umiestnenia. Najlepšie si počínal Richard Vančo, ktorý zvíťazil v skife ľahkej hmotnosti do 23 rokov. Na druhom mieste skončil domáci český pretekár Šimánek, tretí skončil Zelinka z SVK Bratislava.

DSC_0053_resize

Reklama

Richard v tejto sezóne ešte nenašiel premožiteľa, vyhral Majstrovstvá Českej republiky na dlhej dráhe, Kontrolné preteky Slovenského veslárskeho zväzu, Medzinárodnú regatu v Blede a Majstrovstvá Českej republiky. Svojimi výsledkami si vyjazdil účasť na augustových majstrovstvách sveta vo veslovaní do 23 rokov, ktoré sa uskutočnia v holandskom Rotterdame.

Maroš Sloboda štartoval v dvoch disciplínach, pričom v oboch zaznamenal striebornú medailu. V skife ľahkej hmotnosti nestačil len na ďalšieho slovenského reprezentanta Mareka Režnáka zo Šintavy, tretí skončil Slovinec Bolha. Maroš spolu s Marekom Režnákom štartovali aj na dvojskife, čo prinieslo Marošovi ďalšie striebro, prvé a tretie miesto si pripísali domáci pretekári z Česka.

Reklama

-VK Sĺňava Piešťany-

Populárne články