Connect with us

Novinky

Veslovanie: Piešťanci získali v Brne sedem pódiových umiestnení

Published

on

Reklama

Po minulotýždňových kontrolných pretekoch Slovenského veslárskeho zväzu sa veslári z VK Sĺňava Piešťany zúčastnili 23. a 24. apríla veslárskych pretekov v Brne. Pre viacerých, hlavne tých najmladších, to boli prvé preteky v sezóne, o to viac potešili výsledky v bohatej konkurencii. Na pretekoch sa zúčastnilo 14 klubov z Moravy a Slovenska, čo prestavovalo viac ako 220 prihlásených lodí.

Brnenska regata 2016 - 76
V najmladšej, žiackej kategórii Piešťanci zaznamenali 3 bronzové umiestnenia, všetky na dvojskifoch. Medzi žiakmi mladšími skončili na treťom mieste Matej Ďuriš spolu s Augustínom Petruškom. Rovnaké umiestnenie, ale medzi staršími žiakmi zopakovali Samuel Banás so Samuelom Gonom. Tretí bronz do zbierky pridali staršie žiačky Lívia Oravcová a Sofia Gonová.

Reklama

Medzi dorastenkami vybojovala zlatú medailu na skife Viktória Zruttová. Mužskú kategóriu ovládol Matúš Vančo, ktorý premenil všetky tri štarty na víťazstvo. Vyhral v skife, na dvojskife ho doplnil oddielový kolega Ondrej Kovačovič, v párovej štvorveslici doplnili našu dvojicu dvaja veslári z SVK Bratislava.

IMG_1676

Reklama

 

Autor: -mv- Foto: Miroslav Škulec, Ondrej Kovačovič

Populárne články