Connect with us

Šport

Veslovanie: Piešťanci zbierali cenné kovy v Šintave

Published

on

Reklama

Minulý víkend (14.9.-15.9.) sa piešťanskí veslári zúčastnili veslárskej regaty v Šintave. Šintavskej zákruty sa zúčastnili veslári zo slovenských a moravských klubov. V sobotu boli na programe preteky na 1000 metrov, v nedeľu šprinty na 500 m.

[singlepic id=20429 w=320 h=240 float=right] V sobotu sa medzi žiakmi presadili najmä Pavol Taraba s Michalom Bačkadym. V párovej štvorke spolu s veslármi z Hodonína obsadili 3. miesto. Na dvojskife spolu doveslovali na 2. mieste a v skife Pavol Taraba v delenom finále zvíťazil, Michal Bačkady bol v ďalšej jazde druhý. Medzi mužmi sa z piešťanských veslárov predstavil len Matúš Vančo. V skife obsadil 2. miesto, v dvojskife spolu s Marekom Režnákom zo Šintavy vyhrali a v párovej štvorke s Marekom a veslármi z STU Bratislava doveslovali na 3. mieste. V osemveslici sa Matúšovi spolu s členmi párovky a veslármi z SVK Břeclav podarilo vyhrať. Medzi veteránmi na dvojskife vyhrali Maroš Sloboda s Petrom Strečanským.

Reklama

V nedeľu skončila Tamara Sasáková druhá v skife mladších žiačok, medzi mladšími žiakmi obsadil Jakub Pisarčík 3. miesto. V dvojskife starších žiakov zvíťazili Pavol Taraba s Michalom Bačkadym, ktorí si tak v porovnaní so sobotou o jedno miesto polepšili. Druhé miesto medzi staršími žiakmi vybojoval Matúš Drlička a Michal Bačkady si v druhej jazde počínal rovnako. V rovnakej kategórií vyhral ďalšiu jazdu Pavol Taraba. Medzi juniorkami obsadila Klaudia Čamborová 2. miesto. Medzi mužmi zvíťazil v skife Matúš Vančo, rovnako ako v sobotu vyhral tiež spolu s Marekom Režnákom zo Šintavy na dvojskife, v párovke skončil spolu so šintavskými veslármi tretí. Medzi veteránmi sa na dvojskife aj v nedeľu presadili Maroš Sloboda s Petrom Strečanským, ktorí rovnako ako v sobotu zvíťazili.
Autor: mv Ilustračné foto: ht

REKLAMA

Reklama

KonverzacneKurzyNovyIJAV-400x300

Populárne články