Connect with us

Novinky

Veslovanie: Piešťanci ovládli domáce preteky O pohár SNP

Published

on

Reklama

Prvý májový víkend sa v Piešťanoch na rieke Váh uskutočnil už 35. ročník medzinárodnej veslárskej regaty O pohár SNP, prihlásených bolo vyše 500 posádok zo Slovenska, Moravy a Rakúska.

Mužský dvojskif: v strede víťazi Richard Vančo s Marošom Slobodom, napravo striebro z SVK Bratislava, naľavo bronz Matúš Vančo s veslárom z SVK Bratislava (Foto Juraj Zlacký)

V celkovom bodovaní klubov sa podarilo vyhrať domácemu klubu VK Sĺňava Piešťany pred veslárskym klubom z Olomouca, keď sa domácim pretekárom podarilo obsadiť medailové priečky až 48-krát. K devätnástim domácim víťazstvám najviac prispel Richard Vančo, ktorý v mužskej kategórií premenil všetky svoje štyri štarty na víťazstvá.
Medzi mladšími žiakmi veslári zo Sĺňavy zaznamenali 6 víťazstiev: Marcel Škulec v skife 11 ročných, Sofia Gono v skife 12 ročných, Matej Ďuriš v skife 12 ročných, v dvojskife Matej Ďuriš s Petrom Strečanským a Viktor Jurga s Oskarom Gonom, Simona Weiszová s Anetou Ferancovou.

Reklama

V žiakoch starších vyhral Timotej Miština v skife 14 ročných, spolu s Vincentom Petruškom vyhrali dvojskif, prvenstvo si v rovnakej kategórii pripísali tiež Samuel Gono so Sebastiánom Urbánekom.

V dorasteneckej kategórií vyhrala Klára Držíková s Ninou Masarykovou, doplnené českými veslárkami v párovej štvorveslici.

Reklama

Medzi juniormi si dve víťazstvá odniesla Viktória Zruttová, ktorá vyhrala na skifa a aj na dvojskife spolu s Emmou Kelemenovou.

V mužskej kategórii mal v každom domácom víťazstve prsty Richard Vančo. Vyhral skif, dvojskif spolu s Marošom Slobodom. Spomínanú dvojicu doplnil vo víťaznej párovej štvorveslici Ondrej Kovačovič a Matúš Vančo. Na záver pretekov vyhrali domáci tiež osemveslicu, v ktorej sedeli Richard a Matúš Vančo, Kovačovič, Sloboda, Rédr, Spanakis, Taraba, Strečanský a kormidelníčka Jurgová.

Veteráni zaznamenali 3 víťazstvá: Erika Jurgová s Adrianou Piknovou v nepárovej dvojveslici, v mixovanej párovej štvorveslici Adriana Piknová, Erika Jurgová, Branislav Jurga, Andrej Vičan, posledné víťazstvo zaznamenali Andrej Hudec s Andrejom Vičanom v dvojskife.

Matúš Vančo Foto: -lt-

Populárne články