Connect with us

Novinky

Veslovanie: Lukáš Babač majstrom Európy

Published

on

Reklama

Slovenský reprezentant vo veslovaní Lukáš Babač sa dnes v nedeľu 8. mája stal majstrom Európy v skife mužov ľahkých váh. Týmto výsledkom nadviazal na minuloročnú sezónu, ktorá začala veľkým výkonnostným progresom, úspechmi vo svetovom pohári i druhým miestom na majstrovstvách Európy, avšak piešťanský pretekár ju musel pre zranenie predčasne ukončiť.

12985636_1203204259692872_6860638390743849959_n[1]

Reklama

Sériu pretekov majstrovstiev odštartoval Lukáš druhým miestom v rozjazde, kde si pohodlnou kontrolou preteku zabezpečil účasť v semifinále. Semifinálovú jazdu opäť veslár so Sĺňavy kontroloval, tento raz od štartu až do cieľa z prvého miesta.

Vo finále A začal Lukáš o niečo pomalšie ako súperi a po prvých 500 m bol na treťom mieste. V polovici preteku sa posunul na druhú priečku za vedúceho Nemca Steinhuebela. Postupne sa dostával lepším rozložením síl pred neho a 500 m pred cieľom už nepatrne viedol. V závere Piešťanec ukázal svoju rýchlosť a náskok navýšil na viac ako dve sekundy.

Reklama

Teraz čaká Lukáša Babača príprava na dodatočnú kvalifikáciu na olympiádu, kde sa pokúsi presadiť medzi ťažkými skifármi a zabezpečiť si tak miestenku do Ria.

-th- Foto: FB L. Babača

Populárne články