Connect with us

Šport

Veslovanie: Lukáš Babač druhý na svetovom pohári v Taliansku

Published

on

Reklama

Dnes 21. júna vyvrcholilo v talianskom Varese druhé kolo svetového pohára veslárov. Lukáš Babač si počínal opäť výborne a vo finále skifu mužov ľahkých váh získal striebornú medailu. Nad jeho sily bol len nedávny majster Európy Pierre Houin.

lukasLukáš potvrdzoval skvelú fazónu aktuálnej sezóny už v rozjazde i v semifinále, ktoré vyhral. Vo finále sa držal v prvej polovici trate na treťom miesto zo šesťčlenného štartového poľa záverečnej jazdy. Od úvodu viedol Francúz Peirre Houin. Na druhom mieste sa držal minuloročný majster sveta a držiteľ svetového rekordu Talian Macello Miani. Ten však v druhej polovici preteku začal strácať a napokon skončil na piatom mieste.

Reklama

Piešťanský veslár v závere udržal náskok približne 1,5 sekundy na nemeckého skifára Maxa Roegera. Ten skončil tretí. Výsledný čas Lukáša Babača bol opäť pod sedem minút, konkrétne 6:56,640 min. Víťazný Francúz vyhral s náskokom piatich sekúnd.

Svetový pohár vyvrcholí tretím záverečným kolom 10. júla vo švajčiarskom Lucerne. Vrcholom sezóny budú majstrovstvá sveta na prelome augusta a septembra vo francúzskom Aiguebelette.
-th- Foto: FB Lukáš Babač

Reklama

Populárne články