Connect with us

Šport

Veslovanie: Kosák získal Český pohár na trenažéroch

Published

on

Reklama

Piešťanský veslár Martin Kosák je po troch kolách víťazom Českého pohára v halovom veslovaní. V sobotu 21. januára sa síce v Ústí nad Labem bude konať ešte 4. kolo, ale Kosáka v juniorskej kategórii s doterajšími tromi víťazstvami už nikto nemôže ohroziť.

Seriál Českého pohára začínal ešte koncom novembra minulého roka v Přerove. Martin Kosák tu vyhral kategóriu juniorov a jeho oddielový kolega Richard Vančo bol tretí. Juniorka Klaudia Čamborová skončila taktiež tretia. Muži ľahkých Váh Matúš Vančo a Matej Šmída obsadili desiate a trináste miesto.

Reklama

[singlepic id= 8190 w=320 h=240 float=left]Ďalšie kolo sa išlo pred Vianocami v Hodoníne. Piešťanské farby na tejto regate hájilo 11 veslárov. V kategórii dorasteniek skončila Alexandra Vičanová štrnásta a Tatiana Púterová šestnásta. Medzi dorastencami bil Ondrej Kovačovič piaty a Adam Petroch 38. Juniroka Klaudia Čamborová si vybojovala piate miesto. Strhujúci súboj sa odohral v kategórii juniorov. Piešťanec Martin Kosák a Ondřej Hollas z ČVK Bratislava dosiahla na desatinu rovnaký čas a delili sa o prvenstvo. Richard Vančo, si oproti prvému kolu pohoršil a obsadil siedme miesto. Medzi juniormi sa predstavili ešte Peter Strečanský (25), Martin Bojňanský (28) a Marek Masaryk (35). Medzi mužmi ľahkých váh skončil Matúš Vančo na ôsmom mieste.

V sobotu 8. januára sa išlo tretie kolo v Pardubiciach. Dorastenec Ondrej Kovačovič nezopakoval výsledok z Hodonína a skončil uprostred štartového poľa na 24. mieste. Juniorka Klaudia Čamborová doveslovala šiesta. Martin Kosák v juniorskej kategórii opäť nemal premožiteľa a vyhral. Richard Vančo zopakoval umiestnenie z prvého kola a skončil tretí. Muži ľahkých váh Matúš Vančo a Matej Šmída vybojovali 10 a 16 miesto.

Reklama

Na výkony piešťanských veslárov sa budete môcť pozrieť naživo aj doma. V sobotu 4. februára totiž usporadúva veslársky oddiel TJ Sĺňava halové regatu v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina.

Autor: ht   Ilustr foto: T. Hudcovič

Populárne články