Connect with us

Novinky

Veslovanie: Dvojskif Vančo Zelinka druhý na akademických majstrovstvách sveta

Published

on

Reklama

Dvojskif mužov ľahkých váh Richard Vančo s Petrom Zelinkom v nedeľu 4. septembra zaknihoval ďalší výborný výsledok. Na akademických majstrovstvách sveta vo veslovaní v poľskej Poznani skončila piešťansko-bratislavská posádka na druhom mieste. Nad sily slovenských reprezentantov boli len Nemci.

vanco zelinka

Reklama

Mladí veslári ukázali dobrú formu už na minulotýždňových majstrovstvách sveta do 23 rokov v holandskom Rotterdame, kde vo finále vybojovali šieste miesto. V Poľsku sa im darilo ešte viac. Porazila ich len nemecká posádka, pričom Ursprung a Kulbach sú členmi ľahkej párovky, ktorá vyhrala tohtoročné seniorské majstrovstvá sveta.

V rozjazde skončili Vančo so Zelinkom na nepostupovom druhom mieste za Nemcami. To znamenalo účasť v opravnej jazde, kde si víťazstvom vybojovali účasť vo finále A. V ňom vo veľmi tesnom súboji časom 6:22,495 zaostali za víťaznými Nemcami o 0,699 sekundy. Tretích Francúzov delilo od druhého miesta Slovákov 0,467 sekundy. Štvrtí Taliani zaostali za našimi reprezentantmi o 0,687 sekundy. Na piatom mieste skončili Íri a šiesty boli susedia z Českej republiky.

Reklama

-th- Foto: FB R. Vančo

 

 

Populárne články