Connect with us

Novinky

Veslovanie: Babač na ME ôsmy, dvojskif Vančo, Sloboda v C-finále

Published

on

Reklama

Počas posledného májového víkendu sa v českých Račiciach konali Majstrovstvá Európy vo veslovaní. Piešťany na nich mali trojnásobné zastúpenie v dvoch posádkach. V skife mužova ľahkých váh sa predstavil Lukáš Babač, v dvojskife ľahkých váh dvojica Richard Vančo, Maroš Sloboda. Lepšie sa darilo Lukášovi Babačovi, ktorý skončil druhý v B-finále a teda obsadil konečnú ôsmu priečku.

Reklama

Lukáš Babač začal účasť na tohtoročných majstrovstvách Európy tretím miestom v rozjazde, ktorú vyhral neskorší majster Švajčiar Michael Schmid. Znamenalo to, že postup do semifinále si musí vybojovať v opravnej jazde, keďže priamo postupovali iba prvé dve lode.

V „opravke“ dovesloval piešťanský veslár na treťom mieste za Slovincom a Bulharom, čo znamenalo postup do semifinále. V ňom skončil na štvrtom mieste, čo znamenalo účasť vo finále B a boj o siedmu priečku. V nedeľňajšom predpoludňajšom súboji začal slovenský reprezentant o niečo pomalšie. Prvý kilometer sa držal na štvrtej priečke. Druhej polovici dvojkilometrovej trate svoje tempo stupňoval, čo ho posunulo na druhú priečku za Slovinca Rajka Hrvata a znamenalo celkové ôsme miesto na ME.

Reklama

Dvojskif mužov ľahkých váh Vančo, Sloboda si vybojoval účasť vo finále C. Tu sa slovenským reprezentantom v protivetre podarilo zdolať maďarskú posádku, čo im vynieslo napokon celkové 17. miesto.

Piešťanci museli v súboji o semifinále tiež do opraviek. V nich boli nad ich sily pretekári z Veľkej Británie, Grécka a Ruska, čo znamenalo postup do semifinále C/D. V ňom doveslovali tretí za Maďarmi a Turkami, vďaka čomu postúpili do tretej najlepšej šestky ME. Vo svojej záverečnej jazde na majstrovstvách oplatili maďarskému dvojskifu prehru zo semifinále, avšak Rusi, Švajčiari, Portugalci a Turci boli rýchlejší, a tak Piešťancom patrí celkové 17-ste miesto.

-th- Foto: FB L. Babača a R. Vanča

Populárne články