Connect with us

Novinky

Veslovanie: Babač majstrom ČR v osobnom rekorde

Published

on

Reklama

V Hodoníne sa v sobotu 18. februára uskutočnili XXIV. Medzinárodné majstrovstvá Českej republiky v jazde na veslárskom trenažéri. Zlatá medaila z preteku mužov ľahkých váh putovala zásluhou Piešťanca Lukáša Babača na Slovensko. Lukáš navyše zašiel osobný rekord, čo naznačuje, že zimná príprava slovenského reprezentanta ho posunula výkonnostne dopredu a má dobrý základ pre úspešnú letnú sezónu.

dsc_0677[1]

Lukáš Babač si svoje doterajšie osobné maximum posunul o 2,3 sekundy na čas 06:08,9. „Je tu dobré prostredie a naviac chalani, ktorí so mnou išli ma potlačili dopredu,“ vyjadril sa pre organizátorov podujatia slovenský reprezentant.

Reklama

Na druhom mieste v preteku skončil Jan Vetešník z Dukly Praha v čase 06:13,3 a tretí jeho oddielový kolega Miroslav Vraštil, ktorý prešiel dvojkilometrovú trať za 06:14,6.

V preteku sa predstavil aj druhý piešťanský zástupca Matúš Vančo. Časom 06:28,0 obsadil 15 miesto v početnom poli 41 štartujúcich pretekárov v kategórii mužov ľahkých váh.

Reklama

Organizátori sa pretekárov pýtali, akú drogu majú, na „ktorej jazdia“, samozrejme myslené v dobrom zmysle slova. Pre Lukáša je to oreo torta od priateľky. „Kvôli váhe ho môžem mať len párkrát do roka, ale fakt ma dokáže nabudiť a vždy sa na ňu veľmi teším,“ prezradil L. Labač.

-th- Zdroj: veslo.cz Foto: veslo.cz

Populárne články