Connect with us

Šport

Veslári v Prahe s dvomi prvenstvami a bronzom

Published

on

Reklama

Piešťanskí veslári sa po domácej trenažérovej halovej regate zúčastnili 19. decembra druhého kola Poháru Českej republiky 2010-2011 v jazde na trenažéroch v Prahe. Sedemčlenná výprava Piešťancov sa vrátila domov s tromi medailami, dvomi zlatými a jednou bronzovou. Veslári zo Sĺňavy Piešťany sa nezúčastňujú všetkých pretekov pohára a účasť v druhom kole brali ako potrebnú kvalifikáciu na Majstrovstvá Českej republiky.

[singlepic id=8725 w=320 h=240 float=left]Najlepší slovenský veslár súčasnosti Lukáš Babač vyhral v Prahe kategóriu mužov ľahkých váh, keď s časom 6 minút 17,2 sekundy predbehol druhého Martina Mikýska z SVK Břeclav o tri sekundy. Medzi „ľahkáčmi“ pretekal aj Matúš Vančo, ktorý s časom 6 minút 36,8 sekúnd obsadil pekné 12 miesto v 26 člennom pretekárskom poli.

Reklama

[singlepic id=8726 w=320 h=240 float=right]Druhé prvenstvo pre Piešťancov pridal junior Martin Kosák, ktorý v dramatickom súboji zdolal Adama Štěrbáka z Veslárskeho klubu Morávia Uherské Hradište o dve desatiny sekundy a vyhral časom 6:23,9. V kategórii juniorov obsadil Piešťanec Richard Vančo pätnáste miesto a Denis Miček tridsiateštvrté.

Medailu si z Prahy domov niesla tiež dorastenenka Klaudia Čamborová, ktorá skončila tretia. V kategórii mužov pretekal Peter Thoma, ktorý obsadil 23. miesto časom 6 minút 33 sekúnd.

Reklama

Autor: ht  Ilustračné foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Populárne články