Connect with us

Šport

Veslári si užili slnko i búrku s krúpami

Published

on

Reklama

Druhý májový víkend sa na Váhu v Piešťanoch uskutočnili veslárske preteky o Pohár SNP. Pretekári si užili krásne počasie, ale aj búrku s krúpami. Tá zastihla v nedeľu na vode juniorky skifárky a dvojkify juniorov. Najmä dievčatá mali čo robiť, aby sa dostali k brehu a z vody im pomáhali organizátori a tréneri. Po polhodine bolo po všetkom a preteky mohli pokračovať.

[singlepic id=13370 w=320 h=240 float=left]V sobotu bola prvým závodom, kde sa predstavili piešťanskí veslári štvorka mužov Masters, kde pretekali štyri lode, z toho dve piešťanské. Posádka Vičan, Berlanský, Stančík , Ulehla skončila tretia a Drlička, Mičutka, Škulec, Jurga skončili na štvrtom mieste, keď ich zdolali lode z Bratislavy a spoločná loď Ostravy a Hodonína.  Medzi štrnásťročnými staršími žiačkami si dobre počínala piešťanská veslárka Katarína Horvátová, keď skončila druhá za víťaznou Robinou Bolečkovou z Břeclavy. V závode osiem mužov Masters sa predstavili dve domáce osemveslice. Hecovanie a podpichovanie, ktorá z lodí je lepšia, si pretekári žiaľ opäť nemohli rozdať na vode. Už po niekoľký raz bol súboj týchto dvoch lodí prekazený technickou závadou. Po približne 300 metroch viedla posádka Kuhajda Pavol, Peter Mičutka, Eduard Drlička, Miroslav Škulec, Milan Rusnák, Hudcovič Tomáš, Branislav Jurga, Mário Ulehla s kormidelnéčkou Erikou Jurgovou, avšak pri nástupe sa podarilo Andrejovi Vičanovi, ktorý štrogoval osmu v ktorej sedeli aj Martin Ulehla, Ondrej Berlanský, Juraj Stančík, Tomáš Kubla, Norbert Šmondrk, Andrej Prítula, Marián Obert a kormidelníčka Alexandra Vičanová, zlomiť veslo a bolo po preteku. V sobotu sa ešte raz predstavila staršia žiačka Katrína Horvátová, ktorá išla dvojskif s jej premožiteľkou zo skifu, avšak nestačili na šintavskú dvojicu Patríciu a Moniku Tiché.

Reklama

V nedeľu si v párovej štvorke mužov vybojovala prvenstvo posádka v zložení Lukáš Babač, Matúš Vančo, Matej Šmída a Richard Vančo. Darilo sa aj dorastenke Klaudii Čamborovej, ktorá vyhrala skif s výrazným takmer 40 sekundovým náskokom pred dvomi maďarskými pretekárkami. Štvrtá v tejto disciplíne skončila jej kolegyňa Tatiana Puterová. Skif mužov Masters vyhral Piešťanec Tomáš Kubla, štvrtý skončil Andrej Vičan, ktorý je z Piešťan, ale v tomto preteku hájil farby anglického klubu, kde momentálne trénuje. V spojenom závode dvojek bez kormidelníka dorastencov a juniorov, ktorý sa išiel ako Memoriál Juraja Nemca skončili Peter Strečanský a Denis [singlepic id=13341 w=320 h=240 float=right]Miček na 4. mieste. Početne zastúpenou disciplínou bol skif mužov. Favoritom bol minuloročný vicemajster sveta v skife ľahkých váh, Piešťanec Lukáš Babač. Vo finále nikoho nenechal na pochybách, že je momentálne slovenskou jednotkou a pohodlne vyhral. Výborne si počínal aj jeho oddielový kolega Richard Vančo, ktorý je síce ešte len junior, ale podarilo sa mu poraziť všetkých okrem Lukáša a skončil druhý. V skife žien Masters sa predstavila Adriana Piknová z domáceho piešťanského klubu. Obsadila tretie miesto. V štvorke juniorov sa prestavili len dve lode. Domáci Strečanský, Miček, Bojňanský a Petrovič nestačili na posádku bratislavského klubu STU. V dvojskife mužov Masters sa predstavili až tri piešťanské posádky. Najlepšie si počínal dvojica Vičan, Klčo, ktorí skončili tretí. Za nimi na štvrtom mieste doveslovali Hudcovič s Kublom a na šiestom mieste Drlička s Jurgom. Dvojskif starších žiačok sa išiel ako delený závod aj v nedeľu. Katarína Horvátová z Piešťan s Robinou Bolečkovou z Břeclavy si vyveslovali vo svojej jazde tretie miesto. V dvojskife mužov obsadili Piešťanci Lukáš Babač a Matúš Vančo tretie miesto, Richard Vančo a Matúš Šmída skončili piaty a Peter Thoma a Andrej Prítula šiesty. Dvojskif dorasteniek suverénne vyhrali domáce Klaudia Čamborová a Tatiana Puterová. V dvojskife mix Masters dominoval Andrej Vičan z Piešťan s Barborou Ságovou z SVK Bratislava. Štvrtá priečka patrila Erike a Branislavovi Jurgovcom a Adriana Piknová a Eduard Drlička doveslovali na piatom mieste. Posledný pretek, osmu juniorov a mužov, vyhrala posádka zložená z veslárov z Piešťan, Otrokovíc a SVK Bratisalava pred posádkou STU Bratislava a Piešťan.

V súťaži klubov boli najúspešnejší maďarskí pretekári z Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület, na druhom mieste skončili veslári z TJ Jiskra Otrokovice a tretia priečka patrila domácim z VK Sĺňava Piešťany.

Reklama

[nggallery id=717]

Autor: db Foto: Tomáš Hudcovič a Matúš Vančo

Populárne články