Connect with us

Novinky

V reprezentačnom drese Slovenska sa predstavia tri Piešťanské Čajky

Published

on

Reklama

Tréner slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie Peter Kováčik v pondelok oznámil konečnú 12-člennú nomináciu na blížiace sa februárové zápasy proti Čiernej Hore a Bosne a Hercegovine v A-skupine kvalifikácie o postup na Majstrovstvá Európy 2019. Figurujú v nej aj tri hráčky Piešťanských Čajok.

Z pôvodného 16-členného výberu v konečnom menoslove chýbajú Ivana Jakubcová (Piešťanské Čajky), Timea Sujová (ŠBK Šamorín), Katarína Tetemondová (Union Saint-Amand Porte du Hainaut/Fr.) a Regína Palušná (Visby Ladies/Švéd.).

Reklama

„Dodržal som sľub, že zverejním finálnu dvanástku ihneď po Slovenskom pohári žien. Ten ukázal schopnosti niektorých hráčok, ktoré som sledoval. Dvanástka je zložená tak, aby sme boli pripravení na oboch veľmi náročných súperov, ktorými sú Čierna Hora a Bosna a Hercegovina. Myslím si, že súčasná nominácia je tá najoptimálnejšia, ktorú bolo možné vybrať,“ povedal Peter Kováčik.

Slovenky dosiaľ v „áčku“ odohrali dve stretnutia: v novembri najskôr prehrali o 12 bodov v Bosne a Hercegovine (67:79), následne doma zdolali Islanďanky (78:62). Bilanciu jedno víťazstvo – jedna prehra má aj Bosna, lídrom s dvoma výhrami je Čierna Hora. Na ME preniknú víťazi ôsmich kvalifikačných skupín a šesť najlepších tímov z druhých priečok. „Začneme 5. februára popoludňajším tréningom v Ružomberku, kde sa aj stretneme. Do piatka 9. februára sa tam budeme pripravovať, následne sa presunieme do Podgorice, kde nás čaká v sobotu zápas proti Čiernej Hore. V stredu nás potom čaká dôležitý súboj s Bosnou a Hercegovinou,“ doplnil reprezentačný tréner.

Reklama

Konečná nominácia slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie na februárové zápasy proti Čiernej Hore (10. 2. o 19.00 h v Podgorici) a Bosne a Hercegovine (14. 2. o 18.00 h v Ružomberku) v A-skupine kvalifikácie o postup na ME 2019:

Rozohrávačky: Barbora Bálintová (Good Angels Košice), Nikola Kováčiková (MBK Ružomberok), Angelika Slamová (Piešťanské Čajky)

Krídelníčky: Marta Páleníková (Good Angels Košice), Terézia Páleníková (Piešťanské Čajky), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Veronika Remenárová (KP Brno/ČR), Natália Jelenčíková (BK ŠKP 08 Banská Bystrica)

Pivotky: Žofia Hruščáková (Famila Wuber Schio/Tal.), Mária Felixová (BLK Slavia Praha/ČR), Rebeka Mikulášiková (Piešťanské Čajky), Sabína Oroszová (Fila San Martino Di Lupari/Tal.)

V drese reprezentácie Českej republiky by sa v nadchádzajúcom kvalifikačnom bloku mala objaviť aj rozohrávačka a kapitánka Piešťanských Čajok Lenka Bartáková, ktorá obdržala pozvánku od trénera Štefana Sviteka.

-TS Piešťanské Čajky-

Populárne články