Connect with us

Šport

V Piešťanoch bude nová športová hala – sponzor Čajok začal výstavbu

Published

on

Reklama

Halové športy majú v Piešťanoch po zbúraní „nafukovačky“ neustály problém. Mali ho aj extraligové basketbalistky klubu Piešťanské Čajky, ktoré momentálne trénujú a hrajú v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina. Tá však nemá kapacitu akú si Čajky predstavujú. To bol jeden z dôvodov, pre ktorý sa rozhodli pre výstavbu novej haly. Na pozemku medzi tenisovými kurtmi a futbalovým štadiónom už začali stavebné práce. Hala by mohla slúžiť svojmu účelu na budúcu jeseň.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklama

Investorom stavby je spoločnosť Eur-Med Slovakia zo Starej Turej, ktorá je hlavným sponzorom Piešťanských Čajok. Halu navrhli architekti Branislav Rzyman a Miloslav Dulík. Dodávateľom stavby je firma Stinex z Nového Mesta nad Váhom. 

Pozemky, na ktorých sa stavba realizuje si na základe zmluvy schválenej mestským zastupiteľstvom prenajala firma Eur-Med od Mesta Piešťany za symbolické euro na celú dobu výstavby. Investor uzavrel s Mestom Piešťany taktiež zmluvu o budúcej zmluve, podľa ktorej by Mesto malo halu po výstavbe odkúpiť za 100 eur. V zmluve sú navrhnuté aj dva modely následného prevádzkovania haly.

Reklama

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čajky by radi budúcu sezónu už pôsobili v novej hale. Tomu je podriadený i harmonogram výstavby. Podľa Miloša Drgoňa, výkonného riaditeľa tímu Piešťanské Čajky, všetko závisí od toho aká bude zima a na iných prípadných neočakávaných okolnostiach, ktoré pri stavbe môžu nastať.  Momentálne sa dokončuje prekládka inžinierskych sietí a nadchádzajúci týždeň by mali začať práce na základoch haly.

mp-07-04-13-92335-nggid0544921-ngg0dyn-520x340x100-00f0w010c010r110f110r010t010[1]

Hala má plánovanú kapacitu 800 miest pre divákov. Jej dispozičné riešenie umožní prevádzkovať jednu súťažnú hraciu plochu pre basketbal aj hádzanú alebo dve tréningové ihriská. Súčasťou haly budú posilňovňa, sauna, kaviareň a administratívne priestory.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Text a foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články