Connect with us

Šport

Úvod triatlonovej sezóny 2012 v Turčianskych Tepliciach

Published

on

Reklama

V sobotu 21. apríla sa oficiálne začala tohtoročná triatlonová sezóna Hornoturčianskym aquatlonom v Turčianskych Tepliciach aj pre náš klub ŠBR Piešťany.

Tak ako v minulom roku, očakávali sme podľa predpovedí počasia nie práve ideálne teploty pre akvatlon. Tak sa i stalo. Teplomer sa vyšplhal na Turci ledva na 10 stupňov Celzia, čo hlavne deťom po odplávaní v bazéne, kde teplota vody bola fajn, riadne schladilo počas behu nielen hlavu, ale aj celé telo. Postupne sa k chladnému zamračenému počasiu pridal aj dážď, takže úvodné preteky tohtoročnej sezóny boli v dosť ťažkých podmienkach.

Reklama

Napriek tomu sa už o 10:30 postavilo na štart „neoficiálnej“ kategórie detí do 10 rokov spolu 35 malých plavcov. Títo absolvovali dve dĺžky 25-metrového bazénu a potom po obutí tenisiek v depe prebehli do parku, kde sa okolo fontány otočili a vbehli po 400 metrovom behu do cieľa. V tejto kategórii sme mali 3 nádejných pretekárov. Benjamín Drahovský si počínal z nich najlepšie, a keby nebol počas behu stratil štartovné číslo, pre ktoré sa vrátil, mohol určite obsadiť jedno z pódiových umiestnení.

O 11 hod. sa už začalo bojovať o body do Slovesnkého pohára v triatlone mladších žiakov. Tu sme mali veľké nádeje, ktoré sa napokon aj potvrdili. Lýdia Drahovská vbiehala po plaveckej 200-ke do depa na druhej pozícii so stratou 14 sec. za majsterkou Slovenska v plávaní Patríciou Mižurovou z Martina. Teraz bola otázka, či dokáže na trati 1 km stiahnuť toto plavecké manko. Pri vbiehaní do parku mala Lýdia stratu na Patríciu asi 80 metrov, ktorú však stále znižovala. 200 metrov pred cieľom sa Lýdia dostala do čela a zvíťazila.

Reklama

Po mladších žiakoch nasledovala kategória starších žiakov, kde mal Tadeáš Drahovský veľmi silnú konkurenciu. Na svoje premiérové preteky v akvatlone prišiel majster Slovenska v plávaní na dlhé trate Jozef Cidorík zo ŠŠ Trenčín a takisto sa na štart postavili minuloroční Tadeášovi súperi Richard Hamrák, Branislav Dubeň a plavec Jakub Mokrý. Práve títo štyria plávali veľmi vyrovnane celú 400-metrovú plaveckú časť. Jozef Cidorík potvrdil plavecké kvality a s takmer 40 sekundovým náskokom systémom štart-cieľ aj zvíťazil. O ďalšie priečky na stupňoch víťazov sa rozhodovalo v dvojkilometrovom behu. Tu skončil Tadeáš tesne za Richardom Hamrákom, takže sme nakoniec získali pre náš klub bronz.

V kategóriách juniorov a dospelých sme tentokrát zastúpenie nemali.

Veľké pozitívum pre štartujúce deti a aj ostatných bola možnosť ohriať si „zmrznuté“ telá v horúcich sprchách kúpeľného hotela Veľká Fatra.

Takže prvé kolo máme za sebou a už sa pripravujeme na budúci víkend, ktorý bude duatlonový v Dvoroch nad Žitavou a Branove.

Autor: Jozef Drahovský

Populárne články