Connect with us

Šport

Sto rokov golfu na Slovensku pripomenie turnaj o Winterov pohár

Published

on

Reklama

Tesne pred I. svetovou vojnou otvorili v Piešťanoch ihrisko, ktoré obdivovali hráči golfu z celého sveta. Udalosť si pripomenú milovníci tohto športu v sobotu 26. júla. V Golf & Contry Club Piešťany sa uskutoční 10. ročník turnaja o Winterov pohár.

golf in piestany

Reklama

Bratia Winterovci totiž za vybudovaním prvého golfového ihriska na Slovensku stáli. Otvorili ho tesne pred vojnou, ale rozvoj ho čakal až po nej, kedy ho museli opraviť aj s pomocou významných donorov. Jedným z nich bol diplomat a neskorší minister zahraničných vecí Jan Masaryk.

Čestným predsedom Piešťanského golfového klubu sa stal majiteľ kúpeľov gróf Viliam Erdödy, viceprezidentom Imrich Winter, ktorý ešte pred vojnou inicioval jeho založenie.

Reklama

„Najkrajšie golfové ihrisko na kontinente bolo teraz otvorené v piešťanských kúpeľoch (Uhorsko), vzdialených tri hodiny cesty vlakom priamo z Viedne. Je nádherne situované medzi pohorím Karpaty a riekou Váh päť minút chôdze od hotela Thermia Palace,“ napísali o piešťanskom golfovom ihrisku ešte pred I. svetovou vojnou v Golf Illustrated. Jeho sláva však upadla do zabudnutia v druhej polovici 20. storočia.

Obnovili ju až v roku 2004, keď bolo golfové ihrisko na Kúpeľnom ostrove znovu otvorené. Turnajom o Winterov pohár si hráči golfu pripomenú aj túto udalosť.

Zdroj: Balneologické múzeum

Populárne články