Connect with us

Šport

Šport v každom veku: Zo svetových hier veteránov priniesli 7 medailí

Published

on

Reklama

Piešťanské atlétky Anna Matúšová a Annamária Halmová v Turíne úspešne absolvovali najvýznamnejšie podujatie pre športovcov nad 35 rokov World Masters Games. Jeho heslo znie: „Šport je pre každého a v každom veku.“

[singlepic id=45795 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Na svetových hrách veteránov reprezentovalo našu krajinu 13 atlétov, medzi nimi aj dve členky atletického oddielu TJ Družba Piešťany. Anna Matúšová súťažiaca v kategórii nad 55 rokov sa z Turína vrátila s dvoma striebornými a jednou zlatou medailou. Strieborné boli za sedemboj, ktorý zvládla v novom osobnom rekorde a zlatá za ťažký päťboj (kladivo, guľa, disk, oštep a bremeno). Najcennejší kov za štafetu 4x100m vybojovala spoločne s Annamáriou Halmovou, druhou medailistkou z týchto hier. Tá získala v kategórii nad 65 rokov tri strieborné medaile v behoch na 100 m, 200 m a skoku do diaľky.

Reklama

Slováci na šampionáte získali šesť zlatých, šesť strieborných a dve bronzové medaile, čo je pri veľkej konkurencii z celého sveta úctyhodný úspech.

„Atmosféra bola úžasná, jednotlivé športy prebiehali na rôznych športoviskách, všetci si navzájom fandili. Je veľmi pekné vidieť športovať ľudí vo vyššom veku, aj nad 80 rokov, a prekonávať tým samých seba,“ zhodnotila atmosféru podujatia Annamária Halmová.

Dodala, že jej športová príprava prebieha bez ohľadu na preteky celoročne a hlavne všestranne – pláva, bicykluje, behá a cvičí vo fitnescentre. Najbližšie sa chystá na halové majstrovstvá sveta v Budapešti, ktoré sa uskutočnia už o rok.

(red)

Populárne články