Connect with us

Novinky

Slovenskí junáci zabojujú v Piešťanoch na rugbistických Majstrovstvách Európy U18

Published

on

Reklama

Počas tohtoročných veľkonočných sviatkov bude v našom kúpeľnom meste naozaj rušno, zo športového hľadiska nás jednoznačne čaká rugbistická akcia roka. V období od 15.  do 23. apríla totiž budú Piešťany hostiť turnaj juniorských Majstrovstiev Európy v 15´s rugby Konferencia 2. Podujatie nesie oficiálny názov Rugby Europe U18 Conference 2 a zúčastnia sa ho krajiny ako Švajčiarsko, ktoré je najvyššie nasadené v rankingu tímov, ale aj Chorvátsko, Srbsko, susedné Maďarsko a Moldavsko. Ďalej sa na turnaji predstavia reprezentácie Izraelu a Bulharska, proti ktorým si naša juniorská reprezentácia už zahrala na minuloročných Majstrovstvách Európy v Andorre, kde vybojovala pekné 4. miesto.

Reklama

„Do turnaja vstupujeme s pokorou a rešpektom. Švajčiari by mali byť papierovo najkvalitnejším tímom turnaja, takže nás hneď na začiatok čaká naozaj ťažký súper. Ako jedna z prvých únií sme s juniorskou reprezentáciou začali pracovať už koncom minulého roka. Odvtedy sme absolvovali niekoľko sústredení a prípravných zápasov, v ktorých si naši chlapci neviedli vôbec zle. Hráčsky káder sa nám pomaly kryštalizuje a uzatvára. Príležitosť reprezentovať svoju vlasť dostalo viacero hráčov z Piešťan, Žiliny, či Bratislavy. Výhodou pre nás môže byť takisto domáce prostredie a diváci, ktorí nás prídu podporiť. Rugby zdar,“ vyjadril sa k turnaju manažér tímu SR U18 Filip Kráľa.

Už minulý rok v decembri sa zástupcovia Slovenskej rugbyovej únie zhodli, že organizovanie ME U18 bude mať pozitívne následky pre rozvoj rugby na Slovensku. Po rôznorodej diskusií v rámci SRÚ a rokovaniach s európskou rugbyovou organizáciou Rugby Europe sme sa zhodli, že mesto Piešťany, vďaka svojej polohe, bohatej kúpeľnej tradícií a vybudovanej infraštruktúre, bude ideálnym miestom pre organizovanie šampionátu tohto formátu.

Reklama

Tohtoročný turnaj sa kompletne odohrá na miestnom futbalovom ihrisku PFK Piešťany, ktorý sa na niekoľko dní premení na medzinárodný rugbyový stánok. V rámci 8-dňového turnaja si budeme môcť vychutnať celkom 12 kvalitných juniorských zápasov počas troch hracích dní. Súboje o prvenstvo Konferencie 2 odštartujú 16.04.2017. V stredu 19.04.2017 sú na programe semifinálové zápasy a finálové stretnutia o umiestnenia sa odohrajú v sobotu 22.04.2016. Počas finálového dňa je pre divákov pripravený aj kultúrno-zábavný program.

K atraktivite turnaja prispeje i „pavúkový“ hrací systém, takže momentálne je známy rozpis zápasov len prvé hracieho dňa.

Rozpis zápasov 16.04.2017:
10:30 Chorvátsko – Bulharsko
12:30 Srbsko – Izrael
14:30 Maďarsko – Moldavsko
16:30 Švajčiarsko – SLOVENSKO

-TS – Reprezentácia SR U18-

Populárne články