Connect with us

Šport

Slovenskí curleri sú pred Soči v perfektnej forme

Published

on

Reklama

Naše paralympijske družstvo naposledy bodovalo v curlingovej lige vozíčkarov. Zápas proti Rusku v Soči si budeme môcť pozrieť v priamom prenose. Predvedie sa v ňom aj Branislav Jakubec z Piešťan.

curling

Reklama

K zlatu zo zimnej olympiády by mohli pribudnúť aj cenné kovy z hier pre telesne postihnutých športovcov. Už o desať dní začína v Soči zimná paralympiáda, na ktorej má Slovensko už tradične silné zastúpenie. Veľkú šancu uspieť má aj slovenský curlingoví tím, vďaka ktorému bude mať naša krajina prvýkrát v histórii na paralympiáde zastúpenie v kolektívnom športe.

RTVS odvysiela štyri priame prenosy – otvárací ceremoniál, preteky v zjazdovom lyžovaní a curlingový zápas Slovensko – Rusko, ktorý bude posledným vystúpením našej reprezentácie v základnej časti.

Reklama

Naši reprezentanti sú na hry už pripravení. Slovenský paralympijsky výbor nedávno pokrstili svojho maskota, predstavil reklamnú kampaň k hrám v Soči aj novú pieseň Roba Opatovského, venovanú našim športovcov. Pošta vydala pri príležitosti ZPH 2014 špeciálnu poštovú známku na ktorej sú vyobrazení zrakovo postihnutý zjazdár a jeho navádzač pri obchádzaní slalomovej bránky.

(red)

Populárne články