Connect with us

Šport

Slovakmana vyhral opäť Vabroušek

Published

on

Reklama

V sobotu 4. augusta si po roku opäť dali na Lodenici „rande“ železní muži a ženy. Stoštyridsaťdva účastníkov individuálneho preteku a 42 štafiet sa o siedmej ráno vydalo zdolať 226 km dlhú trať.

[singlepic id=33382 w=320 h=240 float=left]Skoro štyri kilometre plávania najlepšie zvládol Andrej Orlický z Triatlon Teamu Trnava v čase 45:32. Na druhom mieste vybiehal z vôd Váhu Pavel Šimko z Ekol Elite Triatlon Teamu, ktorý strácal jeden a pol minúty. Tretí bol po plaveckej časti minuloročný víťaz Petr Vabroušek, tesne prenasledovaný štvrtým Karolom Džalajom.

Reklama

Na bicykli slovenský reprezentant Džalaj ukázal svoje kvality, dostal sa na čelo a vypracoval si náskok cez 3 a pol minúty. Avšak podobne ako vlani, na behu úradoval Čech Petr Vabroušek. Ten stiahol náskok Slováka a ešte niekoľko minút získal. Do cieľa dorazil v čase 8 hodín [singlepic id=33383 w=320 h=240 float=right]24 minút a 44 sekúnd. Druhý prešiel cieľovou páskou Karol Džalaj, so stratou 4 minúty 22 sekúnd. Na tretieho Martina Simkanina si museli diváci počkať ďalších 20 minút.

Medzi ženami zvíťazila Češka Simona Vykoukalová z Rocktechnik Triatlon v čase 9:59:09. Druhá bola Kristína Lapinová a tretia Marcela Kovářová.

Reklama

[singlepic id=33412 w=320 h=240 float=left]V štafetách JA – TY – ON bol najlepší tím Korčokovci (Kováčik, Korčok, Ponický), druhí dorazili Rar (Štefečka, Garber, Karel) a tretí Trio Grande (Horečná, Števíková, Šiška).  V štafetách Mix, kde pretekalo 36 družstiev, zvíťazili P’ART OF HEART MEN v zložení Hlávek, Matanin, Žiška, Klúčik, Karas, Janžo. Tento tím dosiahol čas 07:43:38.1. Druhý dobehol finišman Pizza Teamu (Suský, Kubát, Rédr, Rybár, Paulík, Pelíšek) a tretí skončil OFFKARTA TEAM 2 (Baron, Králik, Žáčik, Doletina, Dubaj, Hruškovič). Na nepopulárnom štvrtom mieste skončili Piešťanci MMM (Malík, Malíková, Mitošinka). Na piatom mieste skončilo družstvo RAR s piešťanskými veslármi Šmídom a Vančom.

REKLAMA

Camping Pullman - neseďte doma, príďte k nám

[nggallery id=1835]

Autor: db Foto: Tomáš Hudcovič a Matej Smekal

Populárne články