Connect with us

Šport

Slovakman 2015: Vyhrá opäť Vabroušek?

Published

on

Reklama

Slovakman 226 je tu. Už zajtra ráno o 7:00 hod sa vydajú železní muži a ženy na 3.8 km plávania, 180 km na bicykli a 42.2 km behu. Najlepší by mali byť v cieli okolo 15:30 hod. Areál pri Lodenici však bude žiť až do noci kým prídu aj tí, ktorí strávia na trati najdlhší čas. Otázka znie, podarí sa niekomu zdolať Petra Vabrouška?

w-vabrousek-1

Reklama

Medzi mužmi sa dá očakávať ďalší súboj mimozemšťana Petra Vabrouška so zvyškom štartového poľa. Peter si stále drží gloriolu neporaziteľnosti na území Čiech, Moravy a Slovenska na ironmanských vzdialenostiach. Hoci tento rok v Krkonošiach dobehol do cieľa prvý Rudo Cogan, avšak jeho druhá DSQ vo výsledkoch v rade znamenala nakoniec Petrovo víťazstvo. Nie je to iba Cogan, ktorý si robí zálusk na víťazstvo v Piešťanoch. Je tu celý rad favoritov, ktorí by si radi v noci o 23:00 vypočuli na svoju počesť Thunderstreak od AC/DC a vytŕčali sa na najvyššom stupni v svetle reflektorov. Bude tu Lukáš Krpec, ktorý sa bude snažiť už na cyklistike vytvoriť si rozhodujúci náskok. Štyri minúty v Otrokoviciach na Vabrouška nestačili. Bude tu obhajca druhého miesta z vlaňajška Jakubíček, ten bude hrýzť hlavne na behu. Nesmieme zabudnúť na Michala Urbánka , on si určite dá pozor, aby nezopakoval plavecké nepríjemnosti z Moraviamana a na stupňoch víťazov by nemal chýbať. Tlačiť sa na stupne bude určite aj Lukáš Slatinský, ale bude musieť v behu podať nadľudský výkon.

slovakman3A čo Slováci? Karola Džalaja v Piešťanoch opäť neuvidíme, čo je pre boj o kráľa Slovakmana určite škoda. Nedá sa nič robiť, ale body do PRO KONA ranking sa u nás nedajú získať a tie sú u Karola prioritou. Zastúpiť sa ho chystá olympionik Palo Šimko, ktorý zatiaľ kraľuje na kratších tratiach v slovenskom rebríčku. Uvidíme, ako sa mu podarí jeho druhý štart na Sĺňave. Vlaňajší majster SR Filip Kristl je vždy veľká lotéria. Snáď mu v zime pobyt na zdravom vzduchu so skialpovými lyžami na nohách prospel viac ako tlčenie do hlavy v zápasníckej klietke. V Linzi na polke bol štvrtý a medzi favoritov ho musíme počítať. V štartovke máme aj Andreja Orlického. Asi by sa neprihlásil, keby na to nemal.

Reklama

Okrem toho sa v Piešťanoch očakáva búrlivých 10 žien a aby to nebolo len o kvantite, ale aj kvalite, tak tri z nich majú tento rok zajazdený čas hlboko pod 10 hodín a dve z nich dokonca absolvujú náš pretek v rámci tréningu na októbrové MS na Hawaii. Môžme sa teda tešiť na horúci súboj Kiky Lapinovej s českými babami Simčou Křivánkovou a Peťou Krejčovou a možno do celkového poradia prehovorí aj niektorá z ďalších železných dám na štarte.

Voice of Slovakman/www.slovakman.sk

Populárne články