Connect with us

Šport

Škero píše z basketbalových ME z Francúzska

Published

on

Reklama

Slovenské basketbalové reprezentantky majú za sebou na majstrovstvách Európy vo Francúzsku dva zápasy. Prvý z Čiernou Horou prehrali, druhý nad Ukrajinou vyhrali. Tím, ktorého súčasťou je aj Piešťanská Čajka Lucia Krč-Turbová  alias Škero, má „nakročené“ k postupu zo skupiny. Slovenky ešte čaká zápas s Tureckom. Lucia by mala posielať počas celého šampionátu svoje postrehy. Prvý úvodný prinášame o niečo neskôr, ale i tak si môžete prečítať ako prežívala cestu k Atlantiku.

Čaute Čajkári!

Reklama

Po mesačnej príprave plnej peripetií, sme v noci zo stredy na štvrtok nabrali smer Francúzsko. Pravda je taká, že pôvodný obedný let Swechat-Paris sme z dôvodu vyhnutia sa štrajku francúzskych letísk presunuli na šiestu ráno, aby nebol zhon a nervozita nestúpala, ale naopak klesala. A teda, budíček 3.00 h, opustenie Domu športu, založeného ešte za čias Márie Terézie, nabrali sme smer Viedeň.

IMG-20130614-WA0004

Reklama

Nechýbal ani „safe balíček“ v podobe chleba, jablka a horalky. Okrem nedocestovania masérovej batožiny s liekmi a ostatnými zdravotnými či masérskymi serepetičkami, prebehol let v pohode. 8.00, Paríž. Čakáme na bus. Bus nechodí. Bus company nevie, že prídeme skôr. Ďalší organizačný kolaps? Áno. Čakáme, internetujeme, čítame, lúštime. Také tie veci keď nevieš čo od radosti! Našou francúzskou pravou rukou je Gabi Kubatová, kedže tu hrá a žije, privolala odvoz do Vannes. O jedenástej vyrážame. Myslím si, že rýchlovlak s dĺžkou jazdy 3,5 hodiny by bol o čosi praktickejší, no heslom „Čím dlhšie, tým lepšie“ sme v buse strávili hodín sedem. Ale, ak má byť sedmička šťastné číslo, berieme! Príjemnou časťou bola hra na mafiánov, tzv. mestečko Palermo, do ktorej za zapojila aj zábavnejšia časť realizačného týmu.

A sme tu. Trochu sme rozhýbali spuchnuté nohy z cesty, večera a konečne posteľ! Dnes sme už v Complexe sportif du Kercado trénovali, hala je príjemná, domáci dolaďujú posledne úpravy pred zajtrajším odštartovaním. Ako postreh uvádzam niečo málo o španielskej výprave, ktorá ako jediná zdieľa hotel spolu s nami. Dievčence vyoblečkované, s dennými diétami 250 €. Nezávidíme, ba práve naopak, doprajeme, lebo my máme zasa dobré srdce a obrovskú chuť bojovať za náš slovenský dvojkríž, ktorý žiaľ neobýva ani jeden kus nášho spoločného nafasovaného oblečenia.
Mesto Vannes leží na pobreží Atlantického oceánu, je tu pekne. Majú tu aj víno aj syry aj palacinky aj šunky a samozrejme všade a stále čerstvé bagety, čiže je to tu tak „akurát“ francúzske.
Organizačne tu funguje všetko na jednotku, ľudia sú milí. Taká ostrá, no príjemná zmena!
Zajtra premiérovo 12,30 h proti profesorkám basketbalu z Čiernej hory!
S pozdravom ostávam Škero ;-)

REKLAMA

bike-centrum

Populárne články