Connect with us

Šport

Silvestrovský beh – premiérový rekord certifikovanej trate stanovil Ondrej Kubo

Silvestrovský beh prilákal takmer 500 pretekárov, takže účasť po pandemických obmedzeniach dosiahla mimoriadne čísla. Premiérový rekord certifikovanej trate stanovil Ondrej Kubo v čase 32 minút 31 sekúnd. Úspešná bola aj zbierka pre malú bojovníčku Timku, ktorej na potreby liečenia a rehabilitácie putuje 1300 eur.

Published

on

Reklama

Priaznivci behu sa stretli v piatok 30. decembra už na 58. ročníku Silvestrovského behu. Tento rok sa neštartovalo na Kolonádovom moste ako tradične, ale v priestore pre Thermiou Palace a Irmou. Registráciu pretekári absolvovali v Napoleonských kúpeľoch a zázemie mali tradične v priestoroch kúpaliska Eva. Novinky a certifikované trate prilákali spoločne vo všetkých kategóriách na štart 490 účastníkov.

V hlavnej kategórii zvíťazil piešťanský rodák Ondrej Kubo z klubu 3NT Bratislava/BMSC časom 32 minút 31 sekúnd. Na druhom mieste skončil Matúš Hujsa z Naša atletika Bratislava, ktorý za víťazom zaostal o 21 sekúnd. Tretie priečku obsadil Tomáš Jakubík v čase 35 minút 35 sekúnd.

Reklama

Medzi ženami na 10 kilometrovej zabehla najrýchlejší čas 38 minút 43 sekúnd Zuzana Polohová z STU Bratislava. Druhý najrýchlejší 41:56 dosiahla Mária Danecková z RestartniSA.sk a tretí 43:20 Monika Kusendová z Atletika NMnV / Lieskovski.

Štafetám kraľovali Veselo do toho STU, druhí skončili pretekári AK Bojničky a na treťom mieste Krtko Team.

Reklama

Kompletné výsledky po jednotlivých kategóriách nájdete na konci článku.

-red- Foto: Peter Jánoška

Populárne články