Connect with us

Novinky

Šéfom slovenského basketbalu sa stal Piešťanec

Published

on

Reklama

V sobotu 20. júla sa na mimoriadnej konferencii Slovenskej basketbalovej asociácie stal jej prezidentom Miloš Drgoň z Piešťan. Vo funkcii nahradil Pavla Bagina, ktorý sa postu vzdal v júni pre spor s vedením ligy.

Po odchode Bagina funkciu prezidenta dočasne zastával Ľubomír Ryšavý, ktorý bol zároveň druhým z kandidátov na post šéfa slovenského basketbalu. Na mimoriadnej konferencii svoj hlas odovzdalo Milošovi Drgoňovi 225 delegátov, zatiaľ čo jeho protikandidát Ľubomír Ryšavý získal 142 h.

Reklama

„Viem si živo predstaviť, koľko nás čaká práce. Nebolo to úplne suverénne, ale podarilo sa to nejako uhrať. Verím, že všetci budeme vedieť ťahať za jeden povraz,“ opísal pocity bezprostredne po zvolení do funkcie pre stránku slovakbaket.sk Miloš Drgoň. Zároveň skonkretizoval svoju víziu: „Všetko musí mať systém. Keď ideme pripravovať reprezentáciu, tak musíme vedieť dva roky dopredu, kto a prečo tam ide. Iba dlhodobá práca nám môže pomôcť, nedá sa robiť zo dňa na deň.“

Miloš Drgoň pôsobil roky v Basketbalovom klube mládeže v Piešťanoch. Následne stál za zrodom basketbalového tímu Piešťanské Čajky, kde pôsobil ako výkonný riaditeľ. Od roku 2002 je predsedom komisie ženských basketbalových klubov. Aktuálne je koordinátorom ženskej zložky a trénerom dvoch družstiev Piešťanských Čajočiek.

Reklama

Drgoňov protikandidát Ľubomír Ryšavý sa opieral najmä o podporu mužských tímov. Po nezvolení prežíval sklamanie, ktoré prejavil pre slovakbasket.sk silnejšími slovami. „Obrovský podraz. Myslím si, že sa udial nejaký obchod, pretože som obehol trištvrte Slovenska. Mal som prísľuby toľkých tímov, že som si myslel, že to bude úplne v opačnom garde,“ povedal po voľbe neúspešný kandidát.

-red- Zdroj: www.slovakbasket.sk

Populárne články