Connect with us

Novinky

Šachový Turnaj Karola Slováka ovládol Tomáš Danana

Published

on

Reklama

Počas zahájenia 12. ročníka šachového Turnaja Karola Slováka 2017 sa na štart deň pred Silvestrom postavili aj dvaja obhajcovia titulu z predchádzajúcich ročníkov. Pohár pre víťaza a odmenu vo výške 150 Eur si napriek tomu odniesol, premiérový víťaz Tomáš Danada z ŠK Nafta Gbely. So ziskom 7,5 bodu nechal veľmi tesne za sebou IM Alojza Lanča z Lokomotívy Trnava. Celkovo sa tohto ročníka turnaj zúčastnilo 85 hráčov z celého Slovenska.

Súboj o tretie miesto tiež rozhodlo až pomocné hodnotenie, nakoľko až traja hráči mali po 7 bodov, najlepšie ho spomedzi nich mal FM Farkas Gábor/ŠK OU Russel Gabčíkovo/, ktorý obsadil tretie miesto. Zemiaková medaila tak zostala pre FM Martina Jablonického z ŠK Osuské. Na turnaji, ktorý v reprezentatívnych priestoroch Kúrie Mórica Beňovského slávnostne zahájila primátorka mesta Vrbové Dott. Mgr. Ema Maggiová, však boli ocenení aj mnohí ďalší štartujúci vo viacerých kategóriách.

Reklama

Najlepšia hráčka a zástupkyňa ŠK Kúpele Piešťany Andrea Slabá

Poháre, finančné odmeny a vecné ceny v jednotlivých kategóriách si z rúk Miroslava Slováka – syna Karola Slováka, prevzali:
Najlepší hráč do 2000 Elo bodov Miloš Blažek, ŠK Trenčín 6 b
Najlepší hráč do 1800 Elo bodov Roman Gajarský, ŠK Hlohovec 5 b
Najlepší hráč do 1500 Elo bodov Záhorček Jakub, ŠK Považské Podhradie 5 b
Najlepší senior IM Peter Petrán, ŠK Slovan Bratislava 7 b
Najlepší junior Tibor Matiš ml., ŠK Dunajská Streda 5,5 b
Najlepšia žena Andrea Slabá, ŠK Kúpele Piešťany 5 b
Najlepší domáci hráč zo ZŠK Vrbové Miroslav Blatnický 5 b
Najlepšia žena z domáceho oddielu Petra Jančovičová 3,5 b

Reklama

Najstarší účastník turnaja Ján Čuridlo z ŠK Kúpele Piešťany

Vecnými cenami boli odmenení aj najstarší účastník turnaja Ján Čuridlo a najmladší účastník Matej Krajčírik, medzi ktorými bol vekový rozdiel 76 rokov.

Najmladší účastník turnaja Matej Krajčírik z ŠK Kúpele Piešťany

Piešťanský šach reprezentovali jedenásti hráči zo ŠK Kúpele Piešťany, pričom najviac sa darilo Marekovi Mihálikovi, ktorý obsadil celkové ôsme miesto so ziskom 6 a pol bodu pred celkovo deviatym Petrom Ábelom so ziskom 6 bodov.

Nad priebehom celého turnaja dohliadal rozhodca Jožko Chebeň, ktorý našťastie nemusel riešiť žiadne väčšie spory. Celý turnaj sa niesol v priateľskej a predsilvestrovskej nálade, k čomu tradične prispel aj výborný guláš od Jožka Matejíka.

Toto pekné a tradičné podujatie vzniká za podpory : Mesta Vrbové na čele s pani primátorkou Dott. Mgr. Emi Maggiovou, rodiny Karola Slováka, Jozefa Matejíka, firmy Chirosan s.r.o., Mariána Bartuláka, Dušana Miezgu, Petra Majerníka, Igora Spála, Jozefa Šustera a Denisky Sabovej.
Za čo im patrí veľké ĎAKUJEME.

-Text: Peter Podjavorinský/Foto: Ing.Mária Blatnická-

Populárne články