Connect with us

Šport

S Topfestom na letisku aj súťaž v drifte King Of Europe

Published

on

Reklama

Prestížna svetová súťaž v drifte bude mať zástavku aj v Piešťanoch. Na letisku sa od 29. júna do 1. júla uskutoční 3. ročník série King Of Europe Slovakia. V rovnakom čase tam bude prebiehať aj hudobný festival Topfest.

[singlepic id=20240 w=320 h=240 float=right]„Areály oboch akcií budú fungovať veľa seba s tým, že bude zriadený priechod medzi nimi pre návštevníkov, ktorí sa bú môcť za zvýhodnených podmienok dostať na jednu alebo druhú akciu,“ potvrdil spoluprácu organizátorov Peter Kotus zo spoločnosti HArt Pro, ktorá vlani usporiadala súťaž v drifte v Prešove.

Reklama

Premiéru malo toto podujatie na Slovensku v roku 2010. Teraz sa sťahuje do Piešťan. „Pribudnú súboje dragsterov a množstvo exhibičných show. Pripravíme stanový tábor v areáli letiska, parkovacie plochy a sprievodné programy v spolupráci s hudobným festivalom,“ informovali usporiadatelia. Podrobný program zatiaľ nie je známy.

King of Europe Slovakia je súčasťou prestížnej svetovej série v driftovaní, ktorej sa zúčastňujú najlepší európski reprezentanti v tejto disciplíne. Medzi hostiteľské krajiny Belgicko, Francúzsko, Poľsko, Česká republika, Fínsko, Švédsko, Srbsko, Rusko, Grécko, Španielsko a Rumunsko.

Reklama

Pri driftovaní ide o riadený pretáčavý šmyk. V súčasnosti je to veľmi populárne odvetvie automobilového motorizmu.

Text: M. Palkovč Foto: M. Rajčáková

 

Populárne články