Connect with us

Novinky

Rýchlostná kanoistika: Piešťanskí vodáci sa vrátili zo Slávie druhí

Published

on

Reklama

Napriek tomu, že skončili prázdniny a začal nový školský rok, rýchlostní kanoisti pokračujú v rozbehnutej sezóne. Mladí Piešťanci úspešne bojovali na dvoch podujatiach. V sobotu 9. septembra sa na bratislavskom Zemníku konali preteky v rýchlostnej kanoistike pod názvom Pohár Slávie UK. Za účasti 278 pretekárov z 19 slovenských klubov. Za Kajak – Kanoe Piešťany pretekalo 28 kajakárov a kanoistov, ktorí si zmerali svoje sily nielen so súpermi, ale aj so silným nárazovým vetrom. I napriek tomu si vybojovali 23 medailí a získali celkovo za 151,5 bodov krásne druhé miesto spolu s domácou Sláviou, prvenstvo si vypádlovali Nováky.

Pretekalo sa na trati dlhej 2 kilometre v singlových a deblových disciplínach. Ako prví sa na štart postavili 13 -14 roční chlapci v K2, kde Piešťanci nominovali 7 mladých nádejných kajakárov, zlato patrilo dvojkajaku Podhradský – Rybanský, striebro: Današ – Cagáň /KRK Nováky/, Pešek a Zrutta obsadili 8.miesto a Hladkému so Švecom patrila 11. priečka. O ďalšie medaily sa postarali v K2 11 – 12 ročné dievčatá, ktorým len o vlások utieklo zlato, a tak striebro získal dvojkajak Gavorová – Švecová, bronz patril Noškovej s Tylkovou /ŠG Trenčín/. V kategórii 13 – 14 r.dievčat si v K2 bronz vypádlovala Trakalová s Rusovou /KRK Nováky/.

Reklama

Po obedňajšej prestávke si prvý zmerali sily 14 roč.chlapci v K1, kde nielenže obsadili všetky tri pódiové miesta Piešťanci, ale aj do cieľa prišli v rámci jednej sekundy, a to v poradí: Daniel Rybanský, Matej Današ a Samuel Podhradský. Strieborné medaily v K1 získali: Martin Chalás – 12 roční chlapci, Romana Švecová – 12 ročné dievčatá, Martin Bábik – 11 roč.chlapci. Bronzové medaily v K1 si vypádlovali: Lukáš Chalás – 10 roč. chlapci, Emelie Nošková – 12 roč. dievčatá, Tatiana Trakalová – 13 roč.dievčatá a Michal Zrutta – 13 roč.chlapci. Medzi kanoistami sa najviac darilo Tamare Balážovej, ktorá získala v C1 zlato medzi 13 roč. dievčatami, v tej istej kategórii striebro patrilo Alexandre Lehutovej. V C1 si striebro vypádloval Michal Szobolovský a Silvia Moravčíková. Bronz si domov priniesol Peter Kizek a Nicki Ficko.

Týždeň pred týmito pretekmi, 2. septembra, sa taktiež na bratislavskom Zemníku konali majstrovstvá Slovenska v maratóne, ktorých sa zúčastnil aj Klub Kajak – Kanoe Piešťany. Svoju dobrú kondíciu a chuť popasovať sa s traťou dlhou 12,9 km v sebe našli 4 kajakári. Majstrom Slovenska v maratóne sa stal Daniel Rybanský, tesne za ním dopádloval Matej Današ a Samuel Podhradský v kategórii 14 ročných chlapcov. Títo traja piešťanskí pretekári sa aj na tejto náročnej trati postavili na stupne víťazov. Michal Zrutta, u o rok mladších chlapcov, tvrdo zabojoval a obsadil krásne šieste miesto.

Reklama

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“3588″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“180″ thumbnail_height=“120″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“0″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show as slideshow]“ order_by=“pid“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“1500″]-Kajak – Kanoe Piešťany-

Populárne články