Connect with us

Novinky

Rýchlostná kanoistika: Piešťanci úspešní i v maratóne

Published

on

Reklama

Za krásneho slnečného počasia sa v sobotu 3. septembra na piešťanskej Sĺňave bojovalo v rýchlostnej kanoistike o majstrovské tituly v maratóne pre vekové kategórie od 13 rokov. Za klub Kajak & Kanoe Piešťany pretekalo 29 pretekárov, ktorým sa opäť podarilo vybojovať miesta na stupňoch víťazov. Maratónu sa zúčastnilo 17 klubov a 185 pretekárov. O nádherný šprintérsky finiš po náročnej 12 900 metrovej trati za burácajúceho povzbudenia fanúšikov sa popasovali v kategórii 13-ročných chlapcov domáci kluboví rivali Daniel Rybanský a Samuel Podhradský, ktorí predbehli svojich rovesníkov o 4 minúty a 49 sekúnd, čo je približne vzdialenosť 1000 metrov.

IMG_2349_resize

Reklama

Majstrami Slovenska v maratóne pre rok 2016 sa stali v kategórii 13-ročných chlapcov – Daniel Rybanský a kategórii 14 rokov – Michal Jurčo na trati 12 900 metrov a na tej istej trati titul vicemajstra Slovenska získal Samuel Podhradský v K1. O nádherné 4. miesta v tak náročnej disciplíne sa pre Piešťancov postarali: Nicol Šutovská v K1 na trati 12 900 metrov, juniori Patrícia Benková v K1 a Michal Polakovič v C1 na trati 21 500 metrov.

IMG_2364_resizeIMG_2357_resize

Reklama

Pretekári vo veku 9 – 12 rokov si zmerali svoje sily na 1000 metrovej trati, kde sa vyhodnocovalo prvých šesť miest. Z Piešťancov sa najviac darilo a druhé miesto obsadili: Emelie Nošková a Michal Zrutta, bronz si vypádlovali Simonka Božíková a Martin Bábik. Za 5. miesto získala medailu Hana Gavorová a za 6. miesto Tereza Muraňská a Alexander Droždiak. Najväčšiu radosť rodičom a trénerovi priniesli i tí najmenší vo veku do 9 rokov, ktorí pretekali na 200 metrovej trati a medailou boli ocenení Filip Jankech a Matej Jurčo. Všetkým pretekárom srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov na ďalších pretekoch.

IMG_2354_resize

Zároveň gratulujeme a prajeme veľa šťastia, vzájomného porozumenia na spoločnej ceste životom trénerovi Róbertovi Erbanovi, štvornásobnému účastníkovi OH, ktorý svojich 29 zverencov pripravil na maratón a v tom čase ako sa oni potili na tratiach, prežíval svoj najväčší deň rodinného života a vyslovil ÁNO svojej partnerke.

-Kajak & Kanoe Piešťany-

Populárne články