Connect with us

Novinky

Rybáriková vystriedala Cibulkovú na poste slovenskej tenisovej jednotky

Published

on

Reklama

Magdaléna Rybáriková patrí k najúspešnejším slovenským tenistkám, ktoré rozbehli svoju kariéru na piešťanských kurtoch. Aj vďaka účasti v semifinále Wimbledonu si aktuálne vymenila pozíciu ženskej jednotky Slovenska, keď sa dostala pred Dominiku Cibulkovú a v rebríčku WTA sa posunula na 22. miesto tesne za Serenu Williamsovú. Už na budúci týždeň ju navyše čaká štart na podujatí WTA Elite Trophy v čínskom Ču-chaji, ktoré býva prezývané aj „malé Majstrovstvá sveta“. Na turnaji, ktorý sa bude hrať v termíne 31. októbra až 5. novembra, by sa mali podľa rankingu predstaviť napríklad CoCo Vandeweghová, Madison Keysová, Kristina Mladenovicová, Anastasia Pavľučenkovová, či Anastasija Sevastovová.

„Je to pre mňa krásny bonus. Nie je jednoduché letieť v závere sezóny do Číny, po náročnej sezóne už človek cíti únavu. Verím však, že ešte nájdem v sebe energiu a uhrám tam čo najlepší výsledok. Pozitívom je, že už ma netrápi zranenie slabín, ktoré ma sužovalo v Moskve a Linzi.“ uviedla Magdaléna Rybáriková.

Reklama

Slovenská tenistka odohrala naozaj vynikajúcu sezónu, ešte v marci bola pritom v rebríčku WTA na 453. priečke, nakoľko kvôli operáciám pravého kolena a ľavej ruky vynechala viaceré turnaje. Po postupe do semifinále Wimbledonu a účasti na Kremlin Cup-e v Moskve, kde vyradila Máriu Šarapovovú, dosiahla svoje kariérne maximum a usadila sa na 22. priečke WTA. Tento rok má navyše fantastickú zápasovú bilanciu, podarilo sa jej totiž vybojovať 18 víťazstiev, pričom utŕžila len dve prehry. Na turnaji WTA Elite Trophy určite zabojuje o čo najlepší výsledok.

-red/Zdroj: Slovenský tenisový zväz, http://sportky.zoznam.sk/Foto: Magdaléna Rybáriková fans-

Reklama

Populárne články