Connect with us

Novinky

Rugby: RC Spartak Trnava ovládol turnaj v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Piešťany hostili v piatok 15. septembra 1. kolo M-SR v rugby 7´s – Memoriál Tonyho Puverle. Pred výkopom prvého zápasu sa odohral aj mini-turnaj detí v dvoch vekových kategóriách a za účasti troch rugbyových miest.

Ideálne, nie príliš horúce počasie prialo každému priaznivcovi olympijského 7´s rugby. V dopoludňajších hodinách sa odohral detský mini-turnaj vo vekových kategóriách U8 a U12. Simultánne na dvoch ihriskách si to rozdali tímy z Bratislavy, Trnavy a domácich Piešťan. Podpora viacerých rodičov-divákov hnala svoje ratolesti stále vpred, predierať sa so šišatou loptou do súperovho bránkoviska. Heslo dňa: „Rugby je zábava!“ sa dalo vyčítať z každej detskej tváre a to je pre nás hnacím motorom pokračovať v práci s najmenšími rugbistami.

Reklama

Tesne popoludní štartoval mužský turnaj za účasti piatich slovenských družstiev – 1.RC Slovan Bratislava, RC Spartak Trnava, RC Žilina Bears, RUC Piešťany a RK Bratislava. Turnajom bez jedinej prehry prešiel trnavský Spartak, ktorý tak dokonale potvrdil predsezónne ambície sústrediť sa na titul 7´s ligy, ktorý im v minulej sezóne unikol len o vlások. Domáci mladíci z Piešťan sa po striedavých výkonoch umiestnili na 4. mieste.

Vyjadrenie najproduktívnejšieho hráča a kopáča RUC Piešťany L. Pomajba:
„Turnaj nám nevyšiel úplne podľa predstáv, ale ako progres môžeme chápať aj položenie proti každému súperovi. Z víťazstva z posledného zápasu proti RK Bratislava mám obzvlášť radosť, pretože až v nastavenom čase rozhodol môj posledný kop po položení. V klube čelíme novým výzvam, kompletne celý tím ťahá za jeden povraz a snažíme sa naplniť ciele na túto sezónu. Chceme vyhrávať a zlepšovať sa, či už v olympijskom 7´s rugby alebo v tradičnej 15´s verzii. Momentálne sa však sústredíme na kontaktnejšie 15´s rugby, pretože už o dva týždne privítame RK Bratislava v rámci Respect ligy.“

Reklama

V neposlednom rade sa chceme poďakovať rozhodcom, dobrovoľníkom a partnerom za spoluprácu pri organizácií turnaja. Zároveň dávame do pozornosti, že v nedeľu 1. októbra na domácom ihrisku odohráme prvý 15´s zápas tejto sezóny proti nevyspytateľnému RK Bratislava.

-Rugby Union Club Piešťany/Foto: RUC Piešťany, Emil Štefanka-

Populárne články