Connect with us

Šport

Rugbisti majú v novembri naozaj nabitý program

Published

on

Reklama

Futbalový štadión PFK pohostil v nedeľu 1. novembra na svojom trávniku rugbistov z Košíc, Žiliny, Trnavy a Bratislavy. Na Majstrovstvách Slovenska 7´s a Memoriále Tonyho Puverle sa v dvoch exhibičných zápasoch predstavili aj naši hráči a pred domácim publikom predviedli výkony na hranici svojich možností. V novembri čaká piešťanských rugbistov viacero významných udalostí. Okrem výročia založenia klubu vycestujú už túto nedeľu na štadión Slovanu na 2-fázový tréning pod vedením prezidenta Slovenskej rugbyovej únie Eduarda Krutznera, 17. novembra ich čaká otvorený tréning pod vedením Pavla Lištvána, ktorý bude súčasťou formovania reprezentácie U18, z veľkej časti zloženej z našich rugbistov. Zakončenie sezóny bude veľkolepé – 21. novembra odohrá reprezentačný tím U18 na štadióne PFK prvý prípravný zápas.

IMG_8697_resize

Reklama

 

„Dňa 21. novembra odohrá juniorská reprezentácia U18 v 15´s rugby na štadióne PFK svoje prvé prípravné stretnutie pred budúcoročnými Majstrovstvami Európy U18. Jadro tímu na tomto prestížnom turnaji budú tvoriť prevažne hráči RUC Piešťany. V neposlednom rade by som sa chcel poďakovať hráčom, realizačnému tímu, partnerom a samozrejme vedeniu PFK za podporu pri organizovaní tejto historickej udalosti,“ napísal o najvýznamnejšom bode novembrového programu Filip Kráľ.

Reklama

IMG_9038_resize

„V nedeľu sa v Piešťanoch odohralo tretie kolo sedmičkovej súťaže, posledné jesenné. A bolo sa na čo pozerať. Pre Piešťany to bola historická chvíľa, keď sa domáci futbalový stánok premenil na perfektnú rugbyovú arénu, v ktorej sa odohrali prvýkrát súťažné zápasy v tejto olympijskej disciplíne. Domáci celok U18 sa predstavil v dvoch exhibičných zápasoch a na chlapcoch bolo vidno veľkú chuť zabávať sa hrou a predviesť čo najlepší výkon pred svojím publikom. Plánovanú pauzu vyplnil zaujímavou prezentáciou o rugby na vozíčku slovenský reprezentant v tomto športe, Adam Porubský,“ zhodnotil turnaj športový riaditeľ Slovenskej rugbyovej únie Vladimír Kubala.

IMG_8486_resize

Samotný turnaj memoriálu Tonyho Puverle vyhral prvýkrát v tejto sezóne trnavský Spartak, ktorý nenašiel premožiteľa ani v jednom zápase. Slovanu chýbali 2–3 kľúčoví hráči, bez ktorých si belasí vedeli poradiť len so žilinskými medveďmi. Košická Slávia podáva v jesennej časti dobré výkony. Tentokrát to nestačilo na už spomínaný Spartak, ale aj tak prezimujú Košičania na prvom mieste v priebežnej tabuľke.

IMG_9160_resize

Výsledky:
RK Slávia Košice – RC Spartak Trnava 0:19
1. RC Slovan Bratislava – RC Bears Žilina 24:0
RUC Piešťany 1 – RUC Piešťany 2 36:0
RK Slávia Košice – 1. RC Slovan Bratislava 36:12
RC Spartak Trnava – RC Bears Žilina 31:0
RUC Piešťany – Výber ligy 12:5
RK Slávia Košice – RC Bears Žilina 55:5
1. RC Slovan Bratislava – RC Spartak Trnava 7:35

-lt-

Populárne články