Connect with us

Šport

Prvou zahraničnou posilou Piešťanských Čajok produktívna Američanka Ke´shunan James

Published

on

Reklama

Aj v nasledujúcom ročníku sa bude tím Piešťanských Čajok spoliehať na niektoré legionárky. Prvou zahraničnou posilou klubu pre sezónu 2021/2022 sa stala produktívna americká krídelníčka Ke´shunan James.

184-centimetrov vysoká basketbalistka hrávala v uplynulom ročníku za ukrajinský tím BC Prometey Kamianske, kde bola jednou z líderiek tímu. V ukrajinskej lige odohrala 33 zápasov s priemerom 19,7 nastrieľaných bodov, 5,5 doskoku a 3,8 asistencii na zápas. Výborné čísla dosahovala aj na medzinárodnej scéne, keď v Európskej basketbalovej lige žien EWBL si držala priemer 19,6 bodu na zápas a v Európskom pohári FIBA 12,3 bodu na zápas. Zhodou okolností hrala s tímom BC Prometey v EWBL aj proti Piešťanským Čajkám a k víťazstvu svojho tímu prispela 20 bodmi, čím už vtedy zaujala predstaviteľov piešťanského klubu.
V rodnej Amerike hrala v rokoch 2014-2018 počas štúdia univerzitnú súťaž NCAA za Murray State University a v Európe má za sebou angažmán v gréckej lige za tím AO Eleutheria Moshatou Atény v sezóne 2019/2020.

Čajky veria vo využitie útočného potenciálu americkej hráčky

„Mala som možnosť ju vidieť v minulej sezóne osobne na turnaji EWBL v Liepaji, kde ma zaujala najmä svojou útočnou hrou. Má za sebou náročnú sezónu, čo sa týka počtu zápasov s vysokou minutážou a dokázala si v nich udržiavať konštantne nadpriemerné štatistiky, čo svedčí o jej kvalite. Pevne verím, že svoj útočný potenciál a nazbierané skúsenosti zužitkuje aj v našom tíme najmä v ťažkých zápasoch, ktoré nás čakajú od začiatku sezóny,“ uviedla k angažovaniu Ke´shunan James generálna manažérka Piešťanských Čajok Bronislava Borovičková.

„Máme o nej veľmi dobré informácie a veľmi sa teším na spoluprácu. Ide o hráčku, ktorá dokáže hrať na obvodových pozíciách 2 – 3. Má skúsenosti aj z Eurocupu a Čajky sa o jej kvalitách mohli presvedčiť v priamej konfrontácii v EWBL, kde hrávala za silný ukrajinský tím BC Prometey. Strelecká produktivita by mala byť jej hlavným prínosom pre náš tím a verím, že zapadne do herného systému a prinesie to, čo si od nej sľubujeme,“ povedal na margo novej posily tréner Piešťanských Čajok Peter Jankovič.
K tímu z kúpeľného mesta sa 25 – ročná Američanka pripojí v polovici augusta a od pôsobenia v Piešťanoch má veľké očakávania. „Piešťanské Čajky som si vybrala ako moje ďalšie pôsobisko, nakoľko ide o ambiciózny tím, na ktorý som počula veľa dobrého. Verím, že to pre mňa bude dobrá skúsenosť a pomôžem tímu k dobrým výkonom a sezóna pre nás bude úspešná, či už na domácej ale i medzinárodnej scéne,“ uviedla nová posila Čajok, ktorá bude nosiť dres s číslom 2.
TS Piešťanské Čajky

Reklama

Populárne články