Connect with us

Novinky

Prvou zahraničnou posilou Čajok je britská reprezentantka Chantelle Handy

Published

on

Reklama

Basketbalový klub Piešťanské Čajky má pre sezónu 2016/2017 prvú zahraničnú posilu. Novou hráčkou dvojnásobných vicemajsteriek Slovenska sa stala reprezentantka Veľkej Británie Chantelle Handy, ktorá naposledy pôsobila v maďarskom tíme PINNK Pécs. Skúsená 29-ročná basketbalistka by mala patriť k oporám tímu v nadchádzajúcom ročníku.

„Angličanku Chantelle Handy sme angažovali na post vysokého krídla s ambíciou bodovo sa presadzovať. Podobný typ hráčky sme hľadali na slovenskom trhu, no nepodarilo sa a preto sme siahli práve po tomto výbere. Tréneri hráčku podrobne odskautovali, podarilo sa nám dohodnúť na podmienkach a sme radi, že Chantelle budeme môcť privítať v Piešťanských Čajkách,“ povedala na margo angažovania prvej zahraničnej posily generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Reklama

Pre 188 centimetrov vysokú reprezentantku Veľkej Británie, v drese ktorej štartovala aj na olympijských hrách v Londýne to bude druhé slovenské pôsobenie. V sezóne 2010/2011 nastupovala za MBK Ružomberok. Vo svojej doterajšej kariére absolvovala pôsobenia napríklad v Turecku, Švédsku, Francúzsku, či Grécku. Skúsenosti má aj s basketbalom v zámorí, keď pôsobila na Marshall University v Západnej Virgínii. Účastníčka majstrovstiev Európy žien v Maďarsku a Rumunsku sa k piešťanskému tímu pripojí na konci augusta.20131006_-_Open_LFB_-_Hainaut-Nantes_026

„Veľmi sa do Piešťan teším, bude to pre mňa ďalšia nová skúsenosť a už sa neviem dočkať, kedy sa pripojím k družstvu. Na Slovensku som už v minulosti pôsobila v drese Ružomberka a teším sa na návrat do tejto krajiny. Nadchádzajúca sezóna v Piešťanských Čajkách bude pre mňa veľkou výzvou. V prvom rade bude dôležité, aby sme prešli cez kvalifikáciu Európskeho pohára proti PEAC Pécs a mojimi výkonmi budem chcieť pomôcť tímu, aby sme zabojovali o extraligový titul,“ uviedla Chantelle Handy po podpise zmluvy.

Reklama

Veľkú dôveru do novej posily vkladá aj tréner piešťanského tímu Martin Pospíšil, ktorý sa na britskú reprezentantku bude spoliehať, ako na jednu z opôr tímu. „Našou snahou bolo vybrať do nášho tímu hráčku, ktorá nám pomôže na pozícii vysokého krídla. Chantelle Handy je hráčkou, ktorá má skúsenosti s Európskym pohárom FIBA, i súťažami najvyššieho rangu. Prezentuje sa tímovým poňatím hry, čim sa presne hodí do nášho herného konceptu. My si od nej sľubujeme, že bude jedným z lídrov tímu a naplno ukáže svoj potenciál.“

Vizitka:
Meno a priezvisko: Chantelle Handy
Dátum a miesto narodenia: 16. júna 1987, Consett, Anglicko
Národnosť: Veľká Británia
Výška: 188 cm
Post: krídlo
Posledné pôsobisko: PINNK Pécsi, Maďarsko
Číslo: 22

-Piešťanské Čajky/Foto: Piešťanské Čajky, wikipedia.org-

Populárne články