Connect with us

Šport

Preteky vznášadiel by vtáctvo nemali ohroziť

Published

on

Reklama

Koncom februára PNky informovali  o konaní pretekov vznášadiel  v článku Vznášadlá sa vracajú do Piešťan. Veľká cena Slovenska sa bude konať na Sĺňave 15. a 16. augusta. Na tento mesiac majú organizátori povolenú aj výnimku od Obvodného úradu životného prostredia, vtedy totiž nemajú vtáky obdobie výchovy mláďat.

Reklama

REKLAMA

kia-042015-500

Reklama

„ Vzhľadom na to, že športová aktivita je plánovaná na dva dni a nebude lokalizovaná v blízkosti významných hniezdnych biotopov, nepredpokladáme jej významnejší dlhodobý negatívny vplyv na vodné vtáctvo,“ uviedol za organizátora Václav Todt. Podľa neho majú podmienky, stanovené vo výrokovej časti rozhodnutia zabezpečiť, aby nedošlo k významným rušivým vplyvom na vtáčie druhy, preto sa obdobie realizácie určilo tak, aby sa nekrylo s obdobím výchovy mláďat a jesennej migrácie.

Preteky vznášadiel “ Veľká cena Slovenska “ sa budú konať 15.-16. augusta 2015 na vodnej nádrži Sĺňava, ako štvrté kolo majstrovstiev Európy. Jazdiť sa bude na štyri rozjazdy, každý deň po dva. „Súťažiť sa bude v kategóriách FN, FJ, F50, FS, F2, F1. Očakávame účasť 40 až 50 pretekárov z desiatich štátov Európy,“ doplnil V. Todt.  V závere sa uskutoční aj OPEN pretek o Pohár primátora Piešťan. Preteku sa môžu zúčastniť všetci pretekári bez rozdielu kategórie. Štartovať sa bude systémom LE MANS.

trat vznasasdla

Trať pretekov je situovaná do lokality Lodenica

-inf-

Populárne články