Connect with us

Šport

Preteky dračích lodí boli hlavne o dobrej nálade

Published

on

Reklama

Netradičný kolektívny šport si v Piešťanoch získava čoraz viac priaznivcov. Do pretekov medzi Krajinským a Kolonádovým mostom na trati dlhej 180 metrov sa 2. júna zapojilo 11 posádok. Víťazmi sa stali dobre trénovaní Piešťanskí draci a dračice.

[singlepic id=30617 w=320 h=240 float=left]Atmosféru súťaže hodnotil jej organizátor Milan Koščál veľmi pozitívne: „Oproti minulým rokom je tu oveľa veselšie, napriek nie príliš priaznivému počasiu.“ Dobrú náladu vytvárali členovia všetkých tímov, pre ktorých bola účasť dôležitejšia ako víťazstvo. A podujatie si z nábrežia užívali aj desiatky divákov, medzi nimi aj hlásateľka Nora Beňačková.

Reklama

Vďaka pravidelným tréningom boli favoritmi pretekov Piešťanskí draci a dračice, ktorí aj napokon s časom 49,25 Pohár primátora vyhrali. Druhé miesto vybojovala posádka Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej z Piešťan a tretie dopádlovalo družstvo  Vrbovce. Na ďalších miestach skončili  Neptún klub, Dino a Pantafíri.

Okrem pretekov o Pohár primátora závodili aj posádky štyroch piešťanských stredných škôl. Jeden tím dokonca z veľkej časti tvorili deti a na vode sa im darilo. „Na tom je vidieť, že môžu jazdiť nie len dospelí. V budúcnosti by sme mohli vytvoriť samostatnú kategóriu základných škôl,“ povedal Milan Koščál.

Reklama

Každý, kto sa nemohol zúčastniť pretekov v deň Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny, bude mať šancu ešte v auguste, kedy sa uskutoční Pohár dračích lodí.

Pozrite si bojový pokrik tímu Neptún klub:

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=vCU_A7ocxjQ[/youtube]

[nggallery id=1690]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články