Connect with us

Novinky

Pospíšil: V Košiciach sa musíme prezentovať iným výkonom, ako proti Ružomberku

Published

on

Reklama

V poslednom stretnutí pred reprezentačnou prestávkou sa Piešťanské Čajky predstavia v sobotu na palubovke Good Angels Košice. Piešťanským basketbalistkám sa v Angels aréne dlhodobo nedarí a radi by zajtra podali výkon, s ktorým by mohli pomýšľať na dobrý výsledok.

Vstup do nadstavbovej časti Piešťanským Čajkám nevyšiel, keď minulú sobotu podľahli v Diplomat aréne Ružomberku 80:82 po predĺžení. Preto celý týždeň v Piešťanoch pracovali na tom, aby sa z tohto stretnutia poučili a zajtra podali oveľa lepší výkon. „Presne tak, zápas s Ružomberkom nám vôbec nevyšiel. Vstup do stretnutia bol bez energie a súper si celkovo zaslúžil víťazstvo. My sa zajtra predovšetkým musíme prezentovať diametrálne odlišným výkonom, ako minulý víkend,“ uviedol pred sobotným stretnutím v Košiciach tréner Čajok Martin Pospíšil.

Reklama

Piešťanským Čajkám sa v Angels Aréne dlhodobo nedarí a ešte nikdy tam nedokázali zvíťaziť. Naposledy tam v základnej časti 4. novembra prehral 50:64. Radi by však túto smolu prelomili a nadviazali dobré výkony proti Good Angels spred dvoch týždňov. „V Košiciach sa často nevyhráva, ale každý zápas sa začína od 0:0. My urobíme všetko preto, aby to nemali jednoduché. Košice majú vysokú kvalitu, čo opätovne ukázali v stredu v Benátkach. Náš výkon v sobotu musí spĺňať vysoké kritéria v každom aspekte hry. Nemôžeme vypustiť a podceniť nič. Ak sa tak stane je to voda na ich mlyn,“ pokračoval kouč Čajok.

Sobotné stretnutie v Košiciach bude posledné pred reprezentačnou prestávkou. Po nej si však obe družstvá ešte spolu zmerajú sily trikrát behom jedného týždňa – 21., 24. a 28. februára, kedy je na programe odveta nadstavbovej časti i štvrťfinálové súboje play-off Východoeurópskej ligy EEWBL. Sled vzájomných zápasov ešte pred play-off nie je úplne tradičný, pre oba celky to však bude veľká výzva zakaždým na protivníka niečo nové vymyslieť.

Reklama

„Je to úplne špecifikum. Myslím si, že to bude o vnútornom nastavení obidvoch tímom. Tréneri môžeme pripravovať rôzne taktické varianty, ale samotné hráčky sú na ihrisku a tam sa rozhoduje. Keď k tomu každý pristúpi správnym spôsobom, môže to byť veľmi zaujímavá séria,“ zakončil Martin Pospíšil.

Extraliga žien – nadstavbová časť – skupina o 1. – 4. miesto – 2. kolo

Good Angels Košice – Piešťanské Čajky (Angels aréna, 18.00)

Live prenos: https://www.youtube.com/watch?v=LFF51duYciU

Rozpis zápasov Piešťanských Čajok v extralige a Východoeurópskej lige EEWBL:

03.02.2018 Good Angels Košice – Piešťanské Čajky – nadstavbová časť extraligy 1. – 4.
17.02.2018 BAM Poprad – Piešťanské Čajky – nadstavbová časť extraligy 1. – 4.
21.02.2018 Piešťanské Čajky – Good Angels Košice – štvrťfinále play-off Východoeurópskej ligy EEWBL
24.02.2018 Piešťanské Čajky – Good Angels Košice – nadstavbová časť extraligy 1. – 4.
28.02.2018 Good Angels Košice – Piešťanské Čajky – štvrťfinále play-off Východoeurópskej ligy EEWBL
03.03.2018 Piešťanské Čajky – BAM Poprad – nadstavbová extraligy 1. – 4.
07.03.2018 MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky – nadstavbová časť extraligy 1. – 4.

TS Piešťanské Čajky

Populárne články