Connect with us

Šport

Play off na východe čaká Čajky aj Havranov

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky čaká v štvrťfinále play-off košický tím Cassovia, zatiaľ čo „havranov“ líder hokejovej extraligy HC Košice. Na prvé zápasy vyraďovacej časti proti košickým tímom pozýva v originálnej videopozvánke kanadská reprezentantka, hráčka Čajok Tamara Tatham a hokejista Dušan Pašek a obe hviezdy si na chvíľu aj vymenia úlohy. 

Tamara_Dusan_s_40-700

Reklama

Čajky privítajú Košice na domácej palubovke už v stredu 25. februára o 18.00 h. Úvodný rozskok tohto zápasu hodí hokejista Dušan Pašek. Havrani nastúpia do play-off v sobotu v Košiciach, prvý domáci zápas odohrajú v stredu 4. marca o 17.00 h. Úvodné buly bude vhadzovať kanadská basketbalistka Tamara Tatham.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aX24slRg4Uo[/youtube]

Reklama

Prečítajte si aj rozhovor s Tamarou Tatham a Dušanom Pašekom.

S akými vyhliadkami nastupujete do play-off?

T. Tatham: Musíme sa poriadne pripraviť, pretože napriek tomu, že sme skončili druhé nás proti Cassovii  nečaká nič ľahké. Samozrejme chceme vyhrať a postúpiť do semifinále.

D. Pašek: Proti Košiciam nebudeme favoritom, no každá séria sa začína za stavu 0:0 a vždy sú šance vyrovnané. Budeme sa od toho snažiť nejako odpichnúť a Košice prekvapiť.

Play-off je takisto známe aj rôznymi rituálmi, ktoré športovci pri tejto príležitosti. Máte niečo podobné v pláne aj vo vašich?

D. Pašek: Ešte sme to moc v kabíne nerozoberali, ale pravdepodobne sa nebudeme holiť, ako každé play-off. To k tomu patrí. O ďalších rituáloch zatiaľ neviem.

T. Tatham: My si žiaľ brady narásť nenecháme. (smiech) Každá hráčka má svoje rituály, ktoré pred zápasom dodržiava. Napríklad Romanka Stehlíková si teraz nalakovala nechty v piešťanských farbách. Nejaké špecifické spoločné mať zrejme nebudeme.

Čajky a havrani sú jediné piešťanské extraligové družstvá. Sledujete navzájom, ako sa vašim kolegom darí, poprípade navštevujete ich zápasy, pokiaľ Vám to čas dovolí?

D. Pašek:Ja som žiaľ zatiaľ na žiadnom zápase Čajok nebol, takže to pre mňa bude v stredu premiéra. (pozn. Dušan a Tamara zahája zápasy svojich kolegov čestným rozskokom, resp. buly). Basketbal mám veľmi rád, ako fanúšik. Keď ho však mám hrať, tak som drevený ako rebrík. Sem-tam si pozriem výsledky, ako sa babám darí.

T. Tatham: Tento rok som na havranoch ešte nebola, ale už sa teším ako ich uvidím v akcii. Tiež to pre mňa bude hokejová premiéra a dúfam, že chalani vyhrajú.

Sú havrani a čajky medzi sebou v kontakte aj v civile?

D. Pašek: Nedávno sme si písali na facebooku, ale potom mi Tamara prestala odpisovať. Hovorí, že zabudla, ale moc jej to neverím. (smiech)

T. Tatham: Vážne som zabudla, ale určite ti odpíšem. (smiech)

Majú hokejisti medzi basketbalistkami a basketbalistky medzi hokejistami Piešťan nejaký idol, ktorý je v kolektíve často spomínaný?

D. Pašek: V šatni sa všeobecne o babách moc nerozprávame, ale čajky určite registrujeme a vieme, že sú to super baby a športovkyne.

T. Tatham: U nás je to ednoznačne Dušan. (smiech)

Máte v pláne sa počas play-off prísť vzájomne podporiť na zápasy?

D. Pašek: Určite navštívime, hlavne teraz keď budem hádzať úvodný výskok. Keď nám to čas dovolí, tak určite prídem aj inokedy aj so spoluhráčmi. Niektorí chodievajú pravidelne.

T. Tatham: Ja takisto, keď nebudeme mať zápas alebo tréning, tak určite s babami prídeme chalanov podporiť.

Zdroj: www.piestanskecajky.sk Foto: L. Duračka Video: Pavol Jurák

Populárne články