Connect with us

Šport

Plavci ŠPK Kúpele Piešťany z majstrovstiev Slovenska priniesli cez tri desiatky medailí

Plavci ŠPK Kúpele Piešťany sa v závere roka, ako býva zvykom, zúčastnili na Majstrovstvách Slovenska vo všetkých vekových kategóriách.

Published

on

Reklama

 

V Dolnom Kubíne sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska mladších žiakov v termíne 1.- 3. decembra. Deväťčlennej výprave sa podarilo vybojovať 3 medailové umiestnenia. Alexandra Tapušíková si vyplávala dve tretie pozície v ťažkých disciplínach 200 motýlik a 400 polohovka. Strieborné medaile vybojovala štafeta na 4 x 50 polohovka v zložení Gáliková, Frištáková, Pecháčová a Tapušíková.

Reklama

Ďalšími v poradí majstrovstiev boli Majstrovstvá Slovenska starších žiakov, ktoré boli pre Piešťancov z medailového pohľadu najúrodnejšie a plávali sa v Spišskej Novej Vsi, na mestskom 8 dráhovom bazéne, v termíne 8.- 10. decembra. Plavci Kúpeľov, v počte 13 pretekárov, sa na nich postavili na stupeň víťazov 20 krát, najviac zo všetkých zúčastnených klubov.

Najúspešnejšou bola Lucia Slámová, keď si vybojovala 2 majstrovské tituly na 200 a 400 v.sp., striebrom bola ocenená na znakovej 100 a 200 metrovej trati a bronz brala za 100 PP aj 800 v.sp.. Sebastián Hornák sa postavil na strieborný stupienok po odplávaní 50, 100 v.sp. a 100 PP a bronzom ho dekorovali za výkon na 400 v.sp. a 200 PP. Michaela Csenkyová sa na strieborný stupienok postavila za 200 znak a bronzový vavrín ju zdobil po 50 v.sp. a 100 znak. Kristína Királová doplávala na 400 PP druhá a ešte aj tretia na 200 motýlik. V štafetách sa našim plavcom podarilo obsadiť 4 krát tretie miesto. Dievčatá boli tretie v polohovej, Slámová, Martinkovičová, Királová a Csenkyová, aj kraulovej, Csenkyová, Királová, Filipová Lea, Slámová, štafete. V disciplíne 4 x 50 v.sp. mix bolo tretie kvarteto Slámová, Šiška Samuel, Csenkyová, Hornák a v polohohovke Slámová, Šiška, Királová, Hornák. Od starších žiakov to bol mohutný, predvianočný medailový záber.

Reklama

Majstrovstvá Slovenska seniorov a juniorov sa konali v termíne 15.- 17. decembra v šamorínskom X.Bionic® Sphere rezorte s účasťou 400 pretekárov z 52 klubov Slovenska. ŠPK Kúpele reprezentovalo 10 pretekárov. Vyplávali si 8 medailí. Najviac sa darilo Natálii Ertlovej keď vyhrala a získala titul na 800 v.sp. v kategórii starších junioriek. Na 1500 m trati bola druhá a v kategórii Open stála na treťom stupienku pre víťazov. Lea Chromiaková si medzi staršími juniorkami vybojovala na 400 PP striebornú a 200 motýlik bronzovú medailu. Oliver Švec si vybojoval svoje medailové ocenenia medzi staršími junormi na 800 v.sp. striebro a na 1500 v.sp. bronz. Náš najmladší medailista, 15 ročný Rastislav Čačík, sa po peknom osobnom zlepšení na 200 znak postavil na strieborný stupienok medzi mladšími juniormi a po ďalšom zlepšení vo finále obsadil medzi mužmi pekné 5. miesto.

Natália Ertlová na najvyššom stupienku

Máme za sebou zimné majstrovstvá vo všetkých kategóriách. Skončil sa plavecký a onedlho sa skončí aj kalendárny rok 2023. Prajeme všetkým našim členom plavcom , pretekárom , trénerom, ako aj prívržencom a priaznivcom všetko najlepšie, veľa športových úspechov a zdravia v roku 2024.

Radoslav Suchánek

Populárne články